URMĂREȘTE-NE
Poliția Română

ACTUALITATE

REZULTATELE FINALE ALE DSV ÎN CAZUL TRAGEDIEI DE LA SPANȚOV: NU AU FOST GĂSITE BACTERII ÎN PRODUSELE DIN MAGAZIN

Astăzi, 3 mai a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călărași a intrat în posesia rezultatelor finale de laborator pentru probele prelevate pe 29 aprilie a.c., în cazul fetiței de 4 ani din
comuna Spanțov, care a decedat subit după ce a luat masa în ziua de Florii.

Astfel, pe probele prelevate din magazinul alimentar (pește congelat și mici)
pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli,
Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi,
Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative.

În ceea ce privește rezultatul pentru probele prelevate de inspectorii DSVSA
Călărași din alimentele preparate, găsite la domiciliu familiei în data de 29 aprilie a.c.,
rezultatele privind prezența E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi sunt negative.

Reprezentanții DSV Călărași transmit că bacteriile ar putea proveni de la modul de preparare a produselor în gospodării.

“Frecvent, se constată o creștere a Enterobacteriaceelor în cazul condițiilor
improprii de manipulare și pregătire a produselor alimentare”
, se arată în comunicatul de presă al instituției publice.

Se pare că acesta a fost și cauza tragediei produse în comuna Spanțov, testele arătând prezența bacteriilor din clasa Enterobacteriaceae peste limita
admisă în probele prelevate la domiciliul familiei.

Rezultatele analizelor au fost transmise către instituțiile abilitate ale statului
implicate în anchetă.

Continue Reading
La Top