URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SUTE DE PERSOANE PREZENTE LA BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ DE LA CĂLĂRAȘI. CU CE OFERTE AU VENIT FIRMELE

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași a organizată, vineri, o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă. Aproximativ 300 de persoane și-au încercat norocul, în speranța că își vor găsi un loc de muncă potrivit pentru studiile și experiența pe care le au.

Am anunțat în jur de 350 de angajatori. Avem prezenți în acest moment 30 de angajatori, sperăm să mai apară, și în jur de 300 de persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă, sunt șomeri indemnizați și șomeri neindemnizați”, a declarat Doinița Nicolae, directoarea AJOFM Călărași.

În total, la această ediție a bursei au fost disponibile peste 300 de locuri de muncă, pentru toate tipurile de studii.

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă, astăzi, la Călărași, angajatorii au raportat 303 locuri de muncă vacante. Cred că este cel mai bogat anul acesta, sunt foarte multe locuri vacante, atât pe studii superioare, cât și pe studii medii. Bineînțeles, sunt și pentru persoanele care nu au studii, toată paleta este acoperită”, a precizat Magdalena Neculae, șefa Agenției Locale Călărași a AJOFM Călărași.

De la locuri de muncă în simigerie, construcții și până la o carieră militară, călărășenii au avut o paletă largă de domenii din care au putut să aleagă.

Posturile, în general, sunt pentru lucru pe șantier, oameni care doresc să muncească și să dea un plus comunității. Este foarte greu să găsim muncitori în domeniul construcțiilor, pentru că pleacă mulți în afară. Noi nu putem să îi ținem, pentru că probabil sunt mult mai multe beneficii afară, nu le știu”, a menționat și Antonela Calciu, reprezentanta unei alte companii.

Avem foarte multe oferte, Societatea Drumuri și Poduri vine cu două posturi de economist, tehnician, mecanic auto, șofer, asfaltator, motostivuitorist, lăcătuș mecanic, strungar și sudor. Avem foarte, foarte multe posturi, iar persoanele interesate pot veni aici cu un CV sau la sediul nostru, pe Prelungirea Independenței, nr. 5A”, a precizat Crina Ene, reprezentanta unei companii.

Noi avem disponibile momentan trei posturi: un post de patiser, un post de lucrător comercial și un post de modelator”, a spus Daniela Negoiță, reprezentanta uneia dintre firmele prezente la Bursă.

Totodată, reprezentanții companiilor se laudă că le oferă angajaților o gamă largă de beneficii. Pe lângă salariul motivant, respectarea programului de lucru și tichetele de masă se numără printre promisiunile angajatorilor.

Salariile sunt destul de bune, cardurile cu tichete de masă, echipamentele de lucru, totul safety”, a spus Antonela Calciu, reprezentanta unei companii.

Se respectă programul de muncă, orele de muncă, pauza de masă, cu salariul nu s-a întârziat în 11 ani nici măcar o singură dată, au tichete de masă”, a precizat Daniela Negoiță, reprezentanta unei firme.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă nu s-a desfășurat, însă, doar la Călărași, ci și la Agenția Locală din Oltenița.

Are loc și la Oltenița. Noi, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași, avem două agenții, Agenția Locală Călărași și Agenția Locală Oltenița. La Oltenița, în acest moment, colegii noștri sunt acolo și așteaptă și angajatori și persoane în căutarea unui loc de muncă, pentru a îi putea primi și să le dăm repartiții pentru locurile de muncă vacante disponibile pe care le avem”, a adăugat Doinița Nicolae, directoarea AJOFM Călărași.

În acest moment, rata șomajului în județul Călărași este de 4,20%. După organizarea acestei burse, autoritățile speră ca un număr cât mai mare de persoane să își găsească un loc de muncă, astfel încât numărul șomerilor să înregistreze o scădere.

„Impresiile sunt foarte bune, pentru că am găsit   și firme noi înființate care caută angajați din piața de muncă locală, din municipiul sau județul Călărași, dar văd că firmele, care comparativ cu anul trecut sunt mai multe, caută forță de muncă specializată și pregătită profesional în municipiul și județul Călărași. Locurile de muncă de aici să știți că se adresează pieței călărășene. Începând de la confecții, patiserie, brutărie, hârtie igienică și până la construcții de drumuri de poduri, de clădiri civile, tot ce înseamnă construcții”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va reveni în județul Călărași și anul viitor, iar organizatorii spun că vor depune toate eforturile pentru ca atunci numărul de locuri de muncă disponibile să fie unul și mai mare.

Continue Reading
La Top