URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CONCURSUL DE ȘTIINȚĂ ȘI TEHNICĂ „FLORIN VASILESCU”, ORGANIZAT LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ CĂLĂRAȘI

Cea de-a 23-a ediție a Concursului de Știință și Tehnică „Florin Vasilescu” a avut loc vineri la Biblioteca Județeană Călărași. Sute de elevi au luat parte la eveniment, iar la final cei mai buni au fost premiați de către organizatori.

În numele tuturor colegilor mei, în numele echipei Bibliotecii Județene Călărași, vă urez mult succes în toate proiectele pe care dumneavoastră le aveți și, deopotrivă, de bucurăm că putem să fim gazda acestui eveniment și sperăm la cât mai multe ediții, 23 să nu fie ultima, ci să fie doar un început din celelalte care vor urma”, a declarat Ionela Ichim, managera Bibliotecii Județene Călărași.

Anul acesta, competiția s-a desfășurat pe două secțiuni.

Este o ediție frumoasă, care aduce ceva nou, pentru că avem cele două secțiuni, pe care le-am introdus în calendarul de concursuri al Ministerului (n.r. Educației). Prima secțiune este cea cu participare directă, care va începe acum, iar cealaltă a fost cu participare indirectă, adică echipele au trimis filmulețe la un juriu, au fost evaluate și în seara aceasta vom face și anunțul rezultatelor”, a precizat profesorul Nicolae Micescu.

La secțiunea cu participare indirectă s-au înscris 335 de copiii din România. De cealaltă parte, la secțiunea cu participare directă au luat parte 16 echipe formate doar din elevi de liceu, care timp de 15 minute au trebuit să prezinte în fața juriului lucrările pe care le-au realizat. Echipele au fost formate din liceeni din întreaga țară, însă printre acestea s-a numărat și o echipă din Bulgaria, astfel că evenimentul a căpătat un caracter internațional.

Echipele care s-au clasat în fruntea clasamentului au primit, pe lângă diplome, și câte un premiu în bani oferit de Consiliul Județean Călărași.

Toate acestea se datorează acestui concurs, faptul că l-ați dus la o dimensiune internațională, domnule profesor Micescu, vă felicit. Îi felicit pe cei care s-au înscris și sper să fie câștigători toți. Eu cred că sunteți câștigători toți doar pentru că participați astăzi, la Călărași, la Concursul Florin Vasilescu”, a spus Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Sâmbătă, profesorii și elevii care au luat parte la această competiție vor participa la o excursie în Dobrogea. Anul viitor, organizatorii au în plan să extindă numărul de echipe internaționale participante și sunt încă de pe acum în discuții cu o echipă din Austria.

Continue Reading
La Top