URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

PACIENȚII, PE PRIMUL LOC, LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI. ASISTENTELE MEDICALE, CURSURI DE FORMARE PENTRU IMPLEMENTAREA PLANULUI DE ÎNGRIJIRI

Asistentele șefe din secțiile cu paturi ale Spitalului Județean de Urgență Călărași au participat, astăzi, 6 iulie 2022, în premieră, la un curs de formare privind implementarea planului de îngrijire destinat pacienților. Potrivit directoarei de îngrijiri a unității sanitare, Florentina Stamate, cu ajutorul acestui curs, asistenții medicali vor putea pune în practică dosarul de îngrijiri, prin care se va ține cont de toate componentele fundamentale ale procesului de îngrijire, care se bazează pe nevoile esențiale ale pacientului. După acest curs, asistentele șefe, la rândul lor, vor forma, de săptămâna viitoare, asistenții din subordine, astfel încât pe viitor dosarul de îngrijiri, care este implementat la nivelul întregii Uniuni Europene, să fie dus la bun sfârșit. Cursul a fost desfășurat cu lectori din învățământul medical.

“Noi, asistenții medicali, avem propriul dosar de îngrijire. Ținând cont de îngrijire, asistenții medicali trebuie să fie pregătiți pentru a putea acorda, la standarde ridicate, îngrijirile. Ca să putem cursa toți asistenții din spitalul Călărași, ne-am gândit întâi să participe la curs asistenții șefi, după care, la rândul lor, vor forma asistenții din subordine, așa că, astăzi, toți asistenții șefi din secțiile cu paturi ale Spitalului Județean Călărași participă la acest curs, și anume implementarea planului de îngrijire. Cursul se desfășoară foarte bine, colegii mei sunt foarte atenți, lectorii le împărtășesc din cunoștințele lor și sperăm că, pe viitor, vom reuși să ducem la bun sfârșit acest dosar de îngrijire. În acest moment participă doar 23 de asistenți și eu, doar din secțiile cu paturi. Sunt omise laboratoarele, laboratoarele de anatomie patologică imagistică și secțiile care nu vin în contact direct cu pacientul, deci care nu îngrijesc pacienții”, a declarat, pentru Canal SUD, Florentina Stamate.

Florentina Stamate: “În primul rând, acest curs ne ajută la comunicarea aprofundată cu pacientul și cu aparținătorii pacientului”

Sursa citată susține că acest curs de formare va ajuta asistenții medicali în comunicarea aprofundată cu pacientul și cu aparținătorii acestuia. Totodată, planul de îngrijire mai cuprinde, pe lângă urmărirea zilnică a pacientului, nevoile esențiale ale celui internat și recomandări medicale la externare.

“În primul rând, acest curs ne ajută la comunicarea aprofundată cu pacientul și cu aparținătorii pacientului, care este prima etapă a planului de îngrijire, și anume, culegerea de date, după care noi transpunem în practică ce informații obținem de la aparținători sau chiar de la pacienți, în vederea realizării planului de îngrijire. De asemenea, planul de îngrijire mai cuprinde, pe lângă urmărirea zilnică a pacientului, nevoile esențiale ale pacientului, cele 14 nevoi fundamentale la sfârșitul episodului de boală. La externare, pe lângă biletul de ieșire din spital pe care pacientul îl primește cu recomandările medicale, tratament și ulterioarele vizite la control, pacientul va primi și o recomandare din partea asistentului medical referitor la activitățile de îngrijire. Deci pacientul va ști cum trebuie să se îngrijească pe viitor. Cursul este benefic, colegele mele au fost foarte atente la curs, în așa fel încât și în pauze au discutat în continuare cu lectorii despre temele pe care le-au abordat la curs. Vom avea din partea lectorilor și suportul de curs adecvat și, de săptămâna viitoare, probabil vom începe instruirea cu ceilalți asistenți medicali. 386 de asistenți medicali sunt la nivelul Spitalului Județean Călărași. Vom încerca, prin intermediul asistentelor șefe, să reușim să facem instruirea cu toții. La instruit voi participa și eu, deci vom duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus”, a conchis directoarea de îngrijiri a Spitalului Județean de Urgență Călărași, Florentina Stamate.   

  

Continue Reading
La Top