URMĂREȘTE-NE

CORONAVIRUS

DGASPC CĂLĂRAȘI, SPRIJIN PENTRU COPIII CARE TRĂIESC ÎN FAMILII AFECTATE DE COVID

Având în vedere actualul context pandemic care accentuează riscul de separare a copiilor de părinți, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași, prin specialiștii săi, vine în sprijinul tuturor serviciilor publice de asistență socială organizate la nivelul UAT-urilor din județul Călărași prin activități de îndrumare metodologică menite să asigure evaluarea inițială, identificarea modalităților de prevenire a separării și monitorizarea tuturor copiilor care trăiesc în familii afectate de pandemie.

Instituția acordă o atenție specială acelor copii care ai căror părinți sunt internați în unități sanitare sau celor care și-au pierdut unul sau ambii părinți din cauza infectării cu noul coronavirus. În astfel de situații, alături de serviciile de sprijin orientate spre identificarea persoanelor resursă din cadrul familiei extinse (rude ale copilului, prieteni ai familiei, persoane față de care copilul a dezvoltat relații de atașament) și/sau pe analizarea situației socio-familiale în urma căreia se poate stabili necesitatea instituirii unei măsuri de protecție specială în condițiile legii, DGASPC Călărași poate furniza servicii de consiliere psihologică, socială, educațională, juridică, tuturor copiilor afectați de situația pandemică.

“Împreună ne confruntăm cu o situație extrem de dificilă, pe care niciun actor social nu a putut-o anticipa, de aceea considerăm că doar în echipă (DGASPC Călărași și SPAS-urile organizate la primării), printr-o strânsă colaborare, putem contribui la sprijinirea copiilor, care au suferit pierderea unuia sau a ambilor părinți”, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Călărași.  

Orice sesizare poate fi trimisă pe adresa de e-mail a DGASPC Călărași, directie@dgaspc-cl.ro sau prin poștă, la adresa Călărași, str. Bărăganului, nr. 1, cod poștal 910105.

Continue Reading
La Top