URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CENTRU EDUCAȚIONAL PENTRU COPIII DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

 Consiliul Județean (CJ) Călărași vrea să înființeze un centru educațional atât pentru copiii din municipiu, cât și pentru cei din localitățile rurale ale județului. Vicepreședintele instituției călărășene, Mihăiță Beștea, este cel care și-a dorit să implementeze acest proiect, în urma unei vizite efectuate, la finele lunii trecute, în Klagenfurt (Austria), unde a văzut un laborator educațional în cadrul căruia tinerii pasionați de știință și tehnologie învață în mod creativ, iar profesorii beneficiază de cursuri de formare profesională.

Mihăiță Beștea a declarat, săptămâna trecută, că acest complex educațional va fi construit într-un imobil al fostei Unități Militare din municipiul Călărași. Acesta a precizat că, după ce a venit din Austria, reprezentanți ai CJ și ai Primăriei Municipiului Călărași s-au întâlnit pentru a discuta despre proiectul educațional care urmează să prindă viață: „După ce ne-am întors din Austria, am constituit un grup de lucru format din colegi de la Direcția de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean, colegi de la Primăria Municipiului Călărași. Ieri (n.r. 3 noiembrie a.c.), am avut vizita în teritoriu, ca să identificăm posibile locații. (…) Cu siguranță, vom duce la bun sfârșit acest proiect. Vreau să vă informez că luni (8 noiembrie a.c.) vom fi Inspectoratul Școlar Județean. Pe data de 24 noiembrie, intenționăm să invităm la Consiliul Județean mediile de afaceri și academic din Călărași și din București, și vreau să îi mulțumesc domnului profesor Nicolae Micescu, cel care se va ocupa de aceste invitații. Vrem să le spunem care este ideea noastră și dumnealor să vină cu îmbunătățiri. Sperăm ca de la anul, ca și documentații, să fim pregătiți și să identificăm surse de finanțare.”

Managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” din Călărași, Laura Munteanu, care a făcut parte din delegația care s-a deplasat în Austria, a menționat că centrul educațional va avea o cantină și un internat.

În Austria, am văzut un complex educațional, într-un parc universitar. Ieri (n.r. 3 noiembrie a.c.), împreună cu domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, pe care îl felicit pentru determinare și hotărâre în implementarea rapidă a acestui proiect, am vizitat mai multe terenuri de pe raza municipiului Călărași, pentru că ne dorim, din suflet, să implementăm acest proiect care să aducă copiilor posibilitatea învățării într-un centru de excelență. Centrul respectiv (n.r. centrul din Austria) avea laboratoare de fizică, chimie, matematică, biologie, centre de formare pentru profesori, unde se derulau și activități informatice. A fost o plăcere să vizităm aceste spații și sperăm într-o colaborare atât cu mediul privat, cât și cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași, ca să putem demara acest proiect. Mobilierul era ergonomic, puteau fi remodelate clasele pentru diferite activități. Cred că putem să facem și noi, aici, pentru copiii din municipiu, dar și pentru copiii din mediul rural, pentru că Mihăiță Beștea a avut o idee foarte bună, ca acest centru educațional să aibă și un internat, și o cantină. Avem atâția copii buni în mediul rural, care nu au posibilitatea să utilizeze astfel de instrumente”, a subliniat Laura Munteanu.

Foto: Facebook/Consiliul Județean Călărași (Vizita delegației călărășene la laboratorul educațional din Austria)

Continue Reading
La Top