URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CENTRE EDUCAȚIONALE DIN AUSTRIA, VIZITATE DE DELEGAȚIA JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

În perioada 27 -30 octombrie 2021, o delegație a Consiliului Județean (CJ) Călărași s-a deplasat la Klagenfurt (Austria) pentru a vizita Parcul Lakeside și Laboratorul Educațional. Cei prezenți au vizionat centre educaționale, unde copiii și tinerii pasionați de știință și tehnologie învață în mod creativ, iar profesorii pot beneficia de cursuri de formare profesională. Totodată, delegația a avut o întâlnire cu guvernatorul Peter Kaiser, interesat de o colaborare administrativă cu județul Călărași.

La această deplasare au luat parte vicepreședintele CJ Călărași, Mihăiță Constantin Beștea, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat și profesorul Klaus-Nicolae Micescu, de la Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași.  

Consiliul Județean Călărași a dezvoltat un astfel de centru educațional, mai exact un laborator inteligent, în cadrul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu”. Investiția a costat 100.000 de euro și conține: 30 de laptopuri cu licențe și softuri de design grafic, o tablă interactivă, 30 de ochelari VR, 2 roboţi educaţionali multifuncţionali, 2 scannere 3D, 30 de creioane 3D, 6 imprimante 3D, din care una multicoloră și 5 monocolore. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Asociația INACO-Inițiativă pentru Competitivitate.

Continue Reading
La Top