URMĂREȘTE-NE

CULTURĂ

18 MAI ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR-CELEBRATĂ ÎN CĂLĂRAȘI

Consiliul Internațional al Muzeelor ​​(ICOM) a creat Ziua Internațională a Muzeelor ​​în 1977. Organizația alege o temă diferită în fiecare an. Unele dintre teme au fost globalizarea, popoarele indigene, reducerea lacunelor culturale și îngrijirea mediului.

În data de 18 mai este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor cu tema „Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați”. Muzeul Municipal va celebra acest eveniment. Mai multe precizări despre activitățile desfășurate în cadrul muzeului aduce Florin Rădulescu Curator Muzeul Municipal.

În fiecare an din 1977, toate muzeele din lume sunt invitate să participe la această zi pentru a promova rolul muzeelor ​​din întreaga lume, organizând activități deosebite și gratuite publicului, în jurul temei anului. Ziua Internațională a Muzeelor ​​a devenit din ce în ce mai populară de la crearea sa. De exemplu, Ziua Internațională a Muzeelor ​​din 2009 fiind asistată de 20.000 de muzee din peste 90 de țări. În 2012, numărul muzeelor ​​participante a crescut la 30.000 în 129 de țări.

Consiliul Internațional al Muzeelor susține, începând din 2011, evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, care este sărbătorit în fiecare an, în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, Ziua Internaționala a Muzeelor. Creat în 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat, în prezent, de Consiliul Europei, UNESCO și ICOM, evenimentul a impulsionat muzeele să își deschidă porțile publicului larg până după miezul-nopții fără a percepe vreo taxă, organizând o serie de activități culturale. 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top