URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

ZIUA SFINTEI CRUCI A REUNIT CREDINCIOȘII DIN MUNICIPIU

Credincioșii creștini ortodocși au sărbătorit joi, 14 Septembrie a.c., Ziua Sfintei Cruci, o sărbătoare cu o puternică însemnătate creștină. Aceasta este singura sărbătoare cu post aspru și rugăciune care are loc în fiecare an. Toate parohiile din Călărași au susținut slujbă caracteristică acestei sărbători.

Înălțarea Sfintei Cruci marchează și două evenimente solemne: Aflarea Crucii și Înălțarea ei în fața poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, la 14 Septembrie 335, și aducerea Sfintei Cruci de la perși, în 629, în vremea împăratului bizantin Heraclius, care a așezat-o în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Ziua de 14 septembrie este considerată şi data care vesteşte sfârşitul verii şi începutul toamnei. Calendarul popular consemnează această zi şi sub alte denumiri, cum ar fi Cârstovul Viilor şi Ziua Şarpelui, și este considerată data ce vestește sfârșitul verii și începutul toamnei. Sub prima denumire, ziua este cunoscută mai ales în zonele deluroase şi sudice, în zonele viticole, marcând începutul culegerii viilor. A doua denumire este legată de faptul că, din această zi, se crede că şerpii şi alte reptile încep să se retragă în ascunzişurile subterane, hibernând până în primăvară.

Sursă foto: stirilekanald.ro

Continue Reading
La Top