URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ZIUA RADIOULUI MARCATĂ LA MUZEUL MUNICIPAL DIN CĂLĂRAȘI

Ziua Radioului este sărbătorită pentru a marca importanța și impactul mediului radio în societate. Acesta este un prilej de a recunoaște contribuția radio-ului la informare, divertisment și conectare în întreaga lume.

În acest context, la Muzeul Municipal din Călărași, a fost organizată o activitate prin care a fost marcată această zi mondială a radioului. Așadar mai mulți elevi călărășeni, mai exact câte unul din fiecare liceu călărășean, au fost provocați să realizeze cu propriile lor mâini un radio. Aceștia au fost îndrumați în această activitate de Toni Buzoianu, unul dintre cei mai cunoscuți electroniști din municipiul nostru. Cei opt elevi au folosit kit-uri didactice pe care ulterior aceștia l-au primit ca premiu de participare.

Istoria radioului începe cu descoperiri și inovații în domeniul telecomunicațiilor din secolul al XIX-lea. În 1895, Guglielmo Marconi a realizat primul sistem de comunicație radio wireless funcțional. Ulterior, dezvoltarea tehnologică și expansiunea industriei au dus la crearea unor stații de radio comerciale și publice în întreaga lume. Radioul a avut un impact major în războaie, în comunicarea de masă și în cultura populară, evoluând de la emisiuni informative și educative la programe de divertisment și muzică. Astăzi, radioul rămâne unul dintre cele mai accesibile și influente mijloace de comunicare la nivel global.

Continue Reading
La Top