URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII, SĂRBĂTORITĂ ÎN TOATE ȘCOLILE

Şcolile și-au modificat astăzi programul, cu ocazia Zilei Naţionale a Lecturii. Astfel, învăţătorii şi profesorii au obligaţia de a organiza la orele 11.00 şi 14.00 activităţi la care să participe toţi elevii.

“Am decis, în calitate de ministru al Educaţiei, ca în toate şcolile, programul să se modifice astfel încât la ora 11,00 şi la ora 14,00, învăţătorul sau profesorul să organizeze, la clasa unde este prezent, activităţi de lectură la care să participe toţi preşcolarii şi elevii. În prealabil, personalul didactic va recomanda tuturor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca şcolară o carte şi, timp de 15 minute, să citească fie individual, fie în grupuri mici de lucru”, a declarat pentru AgerPres ministrul Educației Sorin Câmpeanu.

În județul Călărași, la Școala din localitatea Dichiseni, copiii s-au pregătit temeinic pentru Ziua Națională a Lecturii, coordonați de corpul profesoral condus de prof. Cosmina Bucur. Premiera zilei a fost că la ora dedicată lecturii a fost prezentă Roxana-Natalia Pațurcă, inspectorul școlar general al ISJ Călărași.

Continue Reading
La Top