URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII, CELEBRATĂ LA CĂLĂRAȘI

Anul acesta, sărbătorim pentru prima dată, în data de 15 februarie, Ziua Națională a Lecturii, instituită prin Legea Nr. 21 din 14 ianuarie 2022.

Alături de biblioteci, școli și alte instituții de cultură din România, Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași va marca această zi prin organizarea mai multor activități: cluburi de lectură, în colaborare cu școli călărășene, expoziții cu ultimele apariții editoriale și dăruirea de cărți călărășenilor, atât în municipiul Călărași cât și în alte localități din județ. Ne dorim, în felul acesta, să reunim pasionații de lectură și să încurajăm comunitatea să citească mai mult, evidențiind beneficiile lecturii la toate vârstele.

Pentru că, pe 14 februarie, se sărbătorește în întreaga lume, la inițiativa doamnei Emmy Broadmoor, Ziua Internațională a Cărții Donate (Dăruite), ziua în care dragostea pentru cărți trebuie împărtășită, iar iubitorii de cărți de pretutindeni dăruiesc cărți prietenilor, bibliotecilor, școlilor sau oricărui doritor, campania de promovare a lecturii prin dăruirea de cărți în comunitate, inițiată de Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași, se va derula pe parcursul a două zile, 14-15 februarie, marcând astfel Ziua Internațională a Cărții Dăruite și Ziua Națională a Lecturii. Cărțile dăruite sunt colectate în cadrul proiectului România citește, de la persoane fizice și juridice și fac parte din toate domeniile cunoașterii, sunt semnate de autori străini și români și se adresează cititorilor de toate vârstele, îndeplinind preferințele celor pasionați de lectură și cercetare.

Este bine de știut faptul că biblioteca reprezintă un factor esențial pentru cultura și educația comunității pe care o deservește, iar cărțile joacă un rol extrem de important în viața fiecărei persoane, indiferent de vârsta pe care o are.

Sursa foto: litera.ro

Continue Reading
La Top