URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

ZIUA MONDIALĂ A SOMNULUI. AFLĂ DACĂ AU CĂLĂRĂȘENII UN SOMN SĂNĂTOS

Pe 13 martie, este celebrată la nivel global „Ziua Mondială a Somnului”, prin care se urmăreşte conştientizarea impactului tulburărilor de somn.  Marcată în preajma zilei echinocțiului de primăvară, începând cu 2008, Ziua Mondială a Somnului a devenit un eveniment internațional, care în acest an este axat pe problemele cauzate de insomnie.

Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui stil de viață sănătos, iar călărășenii se pare că sunt conștienți de acest lucru.

Majoritatea intervievaților susțin că au un somn sănătos de aproximativ 7-8 ore pe noapte. Unii chiar practică și mișcare sub diferite forme pentru a-și îmbunătăți somnul.

Bineînțeles, la polul opus stau adolescenții care încă nu acordă importanță acestui obicei. Cele 3-4 ore de somn sunt insuficiente pentru ca organismul sa își acopere toate etapele necesare pentru regenerarea musculară. Aceștia par a fi conștienți de importanța unui somn sănătos, însă vechile obiceiuri încă își spun cuvântul.

Somnul influențează și metabolismul: o noapte nedormită poate induce o stare prediabetică chiar și la persoanele sănătoase. Asadar, atât cantitatea, cât și calitatea somnului sunt importante pentru starea generală de sănătate.

Sursă foto: cnchome.ro

Continue Reading
La Top