URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ZIUA MARINEI, PRILEJ DE SĂRBĂTOARE PENTRU CĂLĂRĂȘENI

Tradiția continuă la Călărași! Marți, 15 august a.c., creștinii ortodocși sărbătoresc Sfânta Maria, respectiv Ziua Marinei, iar cu această ocazie, Primăria Municipiului Călăraşi a organizat o serie de activități în Parcul Mare, activități la care a participat Preasfințitul Vincențiu, Episcopul  Sloboziei și Călărașilor, alături de autoritățile locale și județene.

Evenimentul programat a început prin oficierea slujbei religioase de către Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, acompaniat de un sobor de preoți. Ca în fiecare an, Parohia Volna – “Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost gazda oficialităților bisericești.

După încheierea Serviciului religios, alaiul s-a deplasat în Parcul Mare, acolo unde, instituțiile din județ au depus coroane la monumentul închinat marinarilor. Pe rând, Consiliul Judeţean Călăraşi, Primăria Municipiului Călăraşi, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” Călărași, Organizația Județeană a Partidului Social Democrat și Instituția Prefectului, au ținut un moment de reculegere pentru cei căzuți în luptă.

“Am fost alături de colegii mei la oficierea serviciului religios de către Preasfințitul Vincențiu. Sunt onorat să particip și în acest an la acest eveniment și pot astfel să îmi arăt recunoștința pentru eroii noștri […] Doresc tuturor călărășenilor care își astăzi sărbătoresc onomastica, un sincer la mulți ani”, a declarat pentru Canal SUD vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea.

Chiar dacă evenimentul a constat într-o serie de activități oficiale, Primăria Municipiului Călăraşi, organizatoarea Zilei Marinei, s-a gândit și la cei mici.

Ateliere de pictură, desene pe asfalt, pescuit, au fost câteva dintre activitățile pregătite de organizatori pentru copii. Bineînțeles, majoritatea jocurilor s-au încheiat cu o serie de premii.

“Ne-am gândit la toți călărășenii. Am pregătit mai multe jocuri pentru copii și, bineînțeles, multă înghețată […] De asemenea, am avut deosebită plăcere de a-l avea prezent și în acest an pe Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, pentru a oficia slujba de pomenire a marinarilor”, a declarat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.

Pentru ca atmosfera de voie bună să continue, dansatorii din cadrul Palatului Copiilor au ținut un scurt moment artistic pentru călărășenii aflați în zona respectivă. Evenimentul nu s-a terminat aici! Dansatorii au fost urmați de canotorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal, aceștia făcând un spectacol pe Brațul Borcea.

Continue Reading
La Top