URMĂREȘTE-NE
https://www.youtube.com/watch?v=cXpZ1VW0hkQ

ACTUALITATE

ZIUA LIMBII ROMÂNE SĂRBĂTORITĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

Într-o sală plină de emoție și unitate, locuitorii din Călărași au sărbătorit cu mândrie Ziua Limbii Române pe 31 august. Această zi specială marchează nu doar limbajul comun, ci și unitatea poporului român, indiferent de dialect sau zonă geografică.

Evenimentul a reunit oameni din diferite comunități și a evidențiat diversitatea dialectelor românești, toate sub același nume, “români”. Sala a fost plină de participanți entuziaști, inclusiv vicepreședintele Mihăiță Bestea, profesori, elevi și cetățeni călărășeni.

Ziua Limbii Române, 31 august, este un eveniment important pentru noi cei care vorbim limba română, pentru popor. Iată că ne-am adunat astăzi aici, este sala plină, încercăm să evidențiem faptul că deși sunt mai multe dialecte, din diferite zone, suntem toți uniți sub același nume, suntem toți români și suntem împreună. ” – a declarat, pentru Canal Sud, Ionela Ichim, manager Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călărași.

Discursurile susținute au subliniat importanța păstrării și promovării limbii române, care este un pilon al identității naționale. Într-o lume plină de diversitate culturală, evenimentele precum acesta amintesc oamenilor că, indiferent de unde provin, ei fac parte dintr-o comunitate mai mare, ce vorbește aceeași limbă și împărtășește valorile comune ale culturii românești.

Continue Reading
La Top