URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ZIUA JANDARMERIEI ROMÂNE, SĂRBĂTORITĂ LA CĂLĂRAȘI

Sâmbătă, 30 martie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași a sărbătorit, în avans, 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cetățenii au participat alături de forțele de ordine în Parcul Dumbrava la manifestările organizate de instituția publică.

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, platoul din Parcul Dumbrava a fost luat cu asalt de călărășenii de toate vârstele. Cei prezenți au putut vedea tehnica și armamentul din dotarea instituție, autospecialele folosite în misiuni, precum și două exerciții demonstrative. Bineînțeles, copiii au fost cei mai încântați de eveniment. Cei mici au încercat armele, au probat echipamentele de intervenție, au privit și analizat exercițiile demonstrative, sperând ca, într-o bună zi, să poată îmbrăca uniforma Jandarmeriei Române.

“Ne face o foarte mare plăcere să avem astăzi alături de noi un public atât de numeros. Am pregătit cu mult drag pentru toată populația mai multe standuri expoziționale în care am prezentat tehnica noastră cu care ieșim la misiuni, până și cele mai sofisticate dispozitive pe care le avem atât pe partea de comunicații, cât și armament, dotare. Prin intermediul trusei de criminalistică, cei mici au putut vedea cu este să fii amprentat. De asemenea, am avut alături de noi și fanfara municipiului Călărași”, a declarat locotenent colonel Iulia Stanciu.

La eveniment au fost prezente autoritățile locale și județene, printre care îi putem aminti pe: Nicușor Cionoiu, senator, Marius Dulce, primarul Municipiului Călărași și Valentin Barbu, prefectul județului Călărași. Aceștia au ținut să felicite Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași cu prilejul aniversarii a 174 de ani de la înființare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top