URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI, MARCATĂ ÎN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI

Ziua Internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri a fost marcată în județul Călărași în data de 26 iunie.

Tema anului 2022 este: Abordarea provocărilor consumului de droguri în situația crizei de sănătate și umanitare #CARE in CRISES.

În fiecare an, în data de 26 iunie, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC) coordonează campania globală de marcare a Zilei internaționale împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri în scopul de a trage un semnal de alarmă şi a determina factorii de decizie implicaţi să acţioneze eficient pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la problematica consumului de droguri. În acest an, UNODC abordează provocările transnaționale legate de droguri, care decurg din situațiile de criză.

Ca în fiecare an, Agenția Națională Antidrog se alătură organismelor internaționale militând pentru protejarea dreptului la sănătate pentru cei mai vulnerabili, inclusiv pentru copii și tineri, pentru persoanele care consumă droguri și pentru persoanele care au nevoie de servicii de asistență integrată în adicții.

Pentru adolescenții care se confruntă cu probleme legate de droguri Agenția Națională Antidrog derulează gratuit, de luni până vineri programul de consiliere psihologică SAFE SPACE. Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași va fi prezentă în această perioadă în comunitate, desfășurând activități de prevenire a consumului de droguri în zonele de agrement din municipiul Călărași (Ștrand Dumbravă, piscină D’all Class), purtând discuții cu tinerii în cadrul Bibliotecii Județene ”Alexandru Odobescu” Călărași dar și Centrului SERA – DGASPC Călărași, promovând un stil de viață sănătos în rândul sportivilor din cadrul AS ” Călărași United” și AS ”Portul” Călărași.

Totodată, la începutul lunii iunie, specialiștii CPECA Călărași au derulat activități de informare adresate elevilor de la Școala Gimnazială Sărulești.

În perioada 23-30 iunie a.c. la sediul Bibliotecii Județene ”Al. Odobescu” Călărași – sediul central și filiala Orizont sunt organizate expoziții de carte tematice adresate cititorilor.

Activitățile pentru marcarea Zilei internaționale împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri – 26 iunie – sunt derulate în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Al. Odobescu” Călărași, Biroul Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Serviciul Rutier Călărași din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, este precizat printr-un comunicat de presă al Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Călărași.

Continue Reading
La Top