URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MEDICINEI DE URGENȚĂ

Astăzi, 27 mai, este celebrată Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Medicina de urgență reprezintă specialitatea a cărei preocupare constă în stabilizarea, diagnosticarea și managementul pacienților, care prezintă aspecte acute și urgente ale bolilor și leziunilor, cu un spectru complet și nediferențiat al tulburărilor fizice și comportamentale.

”Credem că este important să conștientizăm necesitatea unor sisteme medicale de urgență bine dezvoltate, bine pregătite și bine organizate peste tot în lume pentru a crește supraviețuirea și a reduce dizabilitatea după orice fel de situație medicală urgentă sau emergentă. Pe 27 mai, încurajăm cetățenii, pacienții, personalul medical și instituțiile din întreaga lume să vorbească despre medicina de urgență și să facă proiecte pentru un an de progres în disciplină”, scrie Societatea Europeană pentru Medicină de Urgență (EUSEM).

Potrivit EUSEM, ar trebui să existe o voce puternică pentru a solicita o schimbare, pentru o viață mai bună, mai ales acolo unde specialitatea de medicină de urgență nu este încă optim dezvoltată, sistemele medicale de urgență nu sunt bine structurate, competențele nu sunt standardizate și certificate, iar resursele pentru medicina de urgență sunt insuficiente.

27 mai este ziua în care medicina de urgență a început în Europa. La Londra, un grup de oameni vizionari au semnat actul fondator al Societății Europene pentru Medicină de Urgență, cu scopul de a construi un model de sistem care să ofere fiecărui cetățean din Europa un răspuns profesional, competent și mai presus de orice, la orice afecțiune care amenință sănătatea și viața.

Sursă text: emergencymedicine-day.org

Sursă foto: formaremedicala.ro

Continue Reading
La Top