Frappé-ul, un deliciu care a pornit din Grecia începând cu anii 1950, a primit şi o zi internațională. În fiecare an, pe data de 7 octombrie, milioane de oameni sărbătoresc cea mai spumoasă sărbătoare din an.
Deși este o băutură preferată vara, iubitorii de cafea se bucură atunci când vine toamna pentru că au prilejul de a încerca cele mai delicioase rețete de frappé.
Dar cum se prepară un frappé?
O echipă Canal SUD a vizitat o cunoscută cafetărie din Călărași pentru a descoperi ingredientele și procedurile necesare pentru a savura acest deliciu.
Frappé-ul, așa cum grecii l-au creat, are o rețeta simplă. Într-un shaker de cocktail-uri sau într-un mixer, adaugi un pliculeț de cafea instant, zahăr după gust și puțin lapte. Dacă folosești un shaker, te ajută să aduci spuma cafelei deasupra. Acesta poate fi servit cu frișcă și diverse toppinguri aromate.