URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ZIUA EUROPEI SĂRBĂTORITĂ LA COLEGIUL NAȚIONAL “BARBU ȘTIRBEI” CĂLĂRAȘI

Astăzi, elevii Colegiului Național Barbu Știrbei Călărași au sărbătorit Ziua Europei, marcând astfel un moment important în istoria continentului nostru.

Pentru elevii liceului, Ziua Europei reprezintă o oportunitate de a înțelege mai bine valorile și principiile care stau la baza Uniunii Europene și de a înțelege cât de importantă este această uniune pentru viitorul nostru. În acest sens, elevii au organizat diferite activități, precum degustări de preparate culinare reprezentative țărilor, concurs de dansuri, discursuri, care au avut ca temă Uniunea Europeană și provocările cu care se confruntă aceasta în prezent.

“Activitatea de azi este organizată de elevi. Noi, profesorii, suntem juriul și observatori. În spate sta un efort extraordinar, au fost foarte atenți la detalii. Copii învață ceva despre istorie, georgrafie, despre a trai într-o Europă unită, învață niște valori și este un caștig pentru toți. ” – a declarat, pentru Canal Sud, Alina Mustățea, director adjunct al Colegiului Național Barbu Știrbei.

În final, Ziua Europei a fost o ocazie excelentă pentru elevii liceului de a învăța mai multe despre istoria și importanța Uniunii Europene, precum și despre modul în care aceasta poate influența viitorul nostru. Așa cum a spus Robert Schuman în celebrul său discurs, “Europa nu se va face dintr-o dată sau într-o construcție a unei singure întinderi: ea va fi creată printr-o realizare concretă care va crea mai întâi o solidaritate de facto”. Astăzi, elevii au înțeles aceste cuvinte și au învățat să aprecieze Uniunea Europeană și valorile sale.

Continue Reading
La Top