URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ZIUA EROILOR COMEMORATĂ ÎN CĂLĂRAȘI

Ziua Eroilor este asociată Înălțării Domnului, ambele sărbătorite la 40 de zile de la Paște. Ziua aduce în memoria poporului român oamenii care au servit în armată, pe câmpurile de luptă, și care și-au pierdut viața pe front. Ziua Eroilor este comemorată anul acesta joi, 2 iunie.

Ziua Eroilor este sărbătoare națională în România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care și-au pierdut viața pe fronturile de luptă. Prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920, s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este FB_IMG_1654164919812-1024x683.jpg

În această zi, se pomenesc eroii români la praznicul Înălțării Domnului, hotărâre luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 și consfințită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, ulterior fiind considerată Sărbătoare Națională Bisericească. La Sfânta Liturghie săvârșită în Bisericile Ortodoxă sunt pomeniți eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.

Românii care și-au pierdut viața în timpul serviciului de servire al țării sunt comemorați datorită credinței, jertfei și curajului de care au dat dovadă. Fără acești eroi, istoria României ar fi fost complet alta, lipsită de dobândirea independenței, realizarea statului unitar român și consolidarea conștiinței și demnității naționale. Pentru lucrurile acestea și nu numai, Catedrala Națională din București este dedicată memoriei tuturor eroilor români pomeniți în această zi.

Continue Reading
La Top