URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ZIUA EDUCAȚIEI SĂRBĂTORITĂ ÎN MARE STIL LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ “ALEXANDRU ODOBESCU” DIN CĂLĂRAȘI PRIN “MAREA DICTARE”

Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu”, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași, a organizat astăzi un eveniment cu totul special pentru a sărbători Ziua Mondială a Educației. Începând cu ora 16:30, în fața sediului central de pe strada 1 Decembrie 1918, a avut loc “Marea Dictare,” o manifestare menită să aducă în prim-plan frumusețea limbii române și să promoveze educația într-un mod interactiv și distractiv.

Ziua Educației la Biblioteca Județeană o sărbătorim afară. Sunt mulți copii, adulți care au răspuns invitației noastre de a participa la acest eveniment cu totul deosebit și în premieră pentru orașul nostru. Toți vor să-și spună părerea vizavi de educație. ” – a declarat, pentru Canal Sud, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” Călărași, Ionela Ichim.

Această manifestare a fost condusă de scriitoarea Stela Anghel, care a susținut un exercițiu de scriere după dictare. Participanții, de la copii la adulți, au avut oportunitatea de a-și testa abilitățile de scriere și de a-și verifica cunoștințele gramaticale și de ortografie.

Înscrierea la “Marea Dictare” s-a făcut în prealabil, iar participarea a fost deschisă tuturor celor interesați. Chiar dacă vârsta minimă recomandată a fost de 10 ani, organizatorii au primit cu bucurie toți cei care au dorit să facă parte din această experiență educativă și culturală.

Scopul evenimentului a fost de a sublinia importanța limbii române și a educației în dezvoltarea individuală și socială. 

Continue Reading
La Top