URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

ZIUA CURĂȚENIEI NAȚIONALE, MARCATĂ LA CĂLĂRAȘI. POLIȚIȘTII, JANDARMII ȘI ANGAJAȚII PRIMĂRIEI, IMPLICAȚI ÎN ACȚIUNEA DE ECOLOGIZARE

Angajații primăriei municipiului Călărași, elevii mai multor școli din județ, dar și personalul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și cel al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași s-au alăturat proiectului de ecologizare “Ziua de Curățenie Națională”, proiect inițiat de Asociația Let’s do it, Romania.

Evenimentul de ecologizare s-a desfășurat concomitent în 191 de țări, iar peste 15 milioane de voluntari au făcut obiectul curățeniei.

“Este normal să facem astfel de activități de ecologizare. De fapt, putem spune că este un moment de ecologizare. Trebuie să le atragem stenoza cetățenilor că dacă nu ne păstrăm casa curată, nu putem face nimic. Avem nevoie sa păstrăm un mediul curat”, a declarat pentru Canal SUD, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Primăria municipiului Călărași a implicat aproximativ 70 de persoane în evenimentul inițiat de Let’s do it, Romania. Aceștia s-au axat pe cele două parcuri importante din municipiu: Parcul Dumbrava și Parcul Mare.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și jandarmii călărășeni au conștientizat importanța menținerii unui județ curat, astfel aceștia au acționat în zona Chiciu.

“La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au participat, alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, sprijiniți de cetățeni, la o activitate de ecologizare a mediului, organizată cu ocazia Zilei Naționale a Curățeniei. Astfel, aceștia s-au implicat activ, începând cu ora 10:00, la activitatea lansată de către organizația „Let`s Do It Romania!”, pentru a reda frumusețea naturii și salvarea mediului. Activitatea a avut drept scop creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației privind colectarea deșeurilor, prin voluntariat. Campania prin care s-a asigurat participarea la adunarea deșeurilor aruncate necorespunzător și curățarea zonei naturale de pe malul stâng al fluviului Dunărea, din municipiul Călărași, este una din metodele alese de către polițiști, pentru a arăta recunoștința și implicarea privind un mediu mai bun, mai curat și mai sigur”, a declarat Cristina Alexandra Șerban, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Din 2009 și pana în prezent, Ziua Curățeniei Naționale a reușit să strângă nu mai puțin de 22 de mii de tone de deșeuri.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top