URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ZIUA CULTURII NAȚIONALE A FOST MARCATĂ ȘI ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Mihai Eminescu, “poetul nepereche” pe care l-am omagiat ieri a fost o personalitate copleșitoare. Poet genial, dramaturg, prozator, jurnalist. Mihai Eminescu are un loc de frunte nu doar în literatura română ci și cea universală. Creația sa literară, bogată în diverse teme și motive, este într-o perpetuă actualitate.
Tot pe 15 ianuarie este marcată și Ziua Culturii Naționale. Deloc întâmplător. Personalitatea marcantă a “Luceafărului” poeziei românești a devenit un reper pentru toate generațiile în succesiunea lor.

Ieri s-au împlinit 11 ani de când celebrarea nașterii marelui poet coincide cu sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, stabilită astfel printr-o lege în decembrie 2010, subliniindu-se în acest fel importanța pe care Eminescu o are pentru cultura română.

Duminică, 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale a fost marcată și în Călărași. Acțiunea a avut loc la statuia situată în centrul orașului, unde reprezentanți ai municipiului Călărași au depus coroane de flori la bustul statuii lui Mihai Eminescu, în semn de omagiu.

Continue Reading
La Top