URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

ZIUA CĂRȚII DĂRUITE, INVITAȚIE LA CITIT ȘI LA TRECUT PRAGUL BIBLIOTECII JUDEȚENE

În fiecare an, pe data de 14 februarie, se sărbătorește, în întreaga lume, Ziua Cărții Donate (Dăruite), ziua în care dragostea pentru cărți trebuie împărtășită, iar iubitorii de cărți de pretutindeni dăruiesc cărți prietenilor, bibliotecilor, școlilor sau oricărui doritor.

Promovarea lecturii prin dăruirea de cărți în comunitate a fost inițiată de Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași printr-o acțiune care s-a derulat pe parcursul a două zile, 14-15 februarie, marcând astfel Ziua Internațională a Cărții Dăruite și Ziua Națională a Lecturii.

Cărțile dăruite în județ au fost colectate în cadrul proiectului România Citește, de la persoane fizice și juridice și fac parte din toate domeniile cunoașterii, sunt semnate de autori străini și români și se adresează cititorilor de toate vârstele, îndeplinind preferințele celor pasionați de lectură și cercetare.

Este bine de știut faptul că biblioteca reprezintă un factor esențial pentru cultura și educația comunității pe care o deservește, iar cărțile joacă un rol extrem de important în viața fiecărei persoane, indiferent de vârsta pe care o are. Vă invităm la lectură!, au declarat bibliotecarii călărășeni”, ne-a declarat managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” din Călărași, Laura Munteanu.


Continue Reading
La Top