URMĂREȘTE-NE
Atentatele teroriste

EXTERNE

ZIUA CARE A MARCAT ISTORIA OMENIRII. 22 DE ANI DE LA ATENTATELE TERORISTE DIN SUA

Astăzi se împlinesc 22 de ani de la una dintre cele mai mari tragedii din ultimul secol, atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001. Aproape 3.000 de oameni au murit în urma cumplitului eveniment, după ce organizația teroristă Al-Qaeda, coordonată de Osama bin Laden, a deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroriștii au reușit să preia controlul aeronavelor, iar pe două dintre ele le-au prăbușit în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. Toate persoanele aflate la bord, precum și mai mulți oameni care lucrau în clădiri și-au pierdut viața.

Un al treilea avion s-a prăbușit în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe un câmp de lângă Shanksville, Pennsylvania. Pasagerii și membri echipajului au încercat să preia controlul avionului, însă nu au reușit și nimeni nu a supraviețuit.

În total, 2.993 de oameni, inclusiv teroriștii.

Lucrările de construcție la One World Trade Center au început la 18 noiembrie 2006, iar clădirea a fost deschisă pe 3 noiembrie 2014. De asemenea, au fost construite mai multe monumente în memoria celor care și-au pierdut viața.

FOTO: Newsweek

Continue Reading
La Top