URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI. MESAJUL PRIMARULUI MARIUS DULCE

Dragi călărășeni,

Anul acesta “Zilele municipiului Călărași ” marchează două evenimente deosebit de importante care au marcat istoria așezării de la cotul Borcei ale cărei începuturi se pierd în negura vremilor.

În primul rând, aniversăm 427 de ani de la prima atestare documentară a orașului nostru, când LICHIREȘTIUL, vechea denumire a Călărașiului de astăzi, apare menționat într-un document care consfințește faptul că în toamna anului 1595, când era adoptată 𝘓𝘦𝘨𝘢̆𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘭𝘶𝘪 𝘔𝘐𝘏𝘈𝘐 𝘝𝘐𝘛𝘌𝘈𝘡𝘜𝘓, aici exista un sat de agricultori deținut de unul din boierii vremii.

Al doilea moment important din viața municipiului Călărași pe care îl cinstim astăzi este aniversarea a 170 de ani de la eliberarea orașului. Pe 24 septembrie 1852, domnitorul Barbu Știrbei, prezent la Călărași, a citit în față locuitorilor urbei 𝘋𝘦𝘤𝘳𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘰𝘮𝘯𝘦𝘴𝘤 care consfințea faptul că de aici înainte călărășenii deveneau stăpâni pe soarta și bunurile lor, căpătând dreptul de a-și gospodări singuri orașul. De aici înainte vor avea dreptul să-și aleagă singuri primarul și deci putem spune că și Primăria, instituția pe care o reprezint, aniversează astăzi 170 de ani de existență.

Această sărbătoare ne oferă prilejul să ne amintim cu prețuire, admirație și recunoștință de toți cei care prin muncă susținută, sacrificii și dragoste față de aceste locuri au construit acest oraș de-a lungul timpului.

Avem datoria să continuăm această misiune importantă, cu mai mult aplomb și curaj și să facem din municipiul Călărași un oraș modern și prosper, demn de o capitală de județ.

În calitate de primar, vă asigur că există potențial de dezvoltare, resursă umană valoroasă, oportunități de a promova proiecte, atât cu finanțare guvernamentală cât și europeană, care au ca finalitate creșterea calității vieții în comunitatea noastră.

În ceas de sărbătoare, mulțumesc tuturor cetățenilor pentru eforturile depuse precum și pentru încrederea că doar împreună putem pune municipiul Călărași la loc de cinste.La mulți ani, dragi călărășeni!La mulți ani, Călărași!

Continue Reading
La Top