URMĂREȘTE-NE

CULTURĂ

ZILELE EUROPENE ALE PATRIMONIULUI VOR FI SĂRBĂTORITE LA CĂLĂRAȘI. CE SURPRIZE A PREGĂTIT MUZEUL MUNICIPAL

Zilele Europene ale Patrimoniului sunt sărbătorite la nivel european încă din anul 1985, însă în România au început să fie marcate recent. Este o sărbătoare în cadrul căreia mii de monumente istorice își deschid porțile pentru publicul larg, curios să descopere povești și amănunte neștiute până atunci despre comunitatea din prezent, precum și despre civilizațiile trecute.

Această sărbătoare a întregului patrimoniu construit din Europa. Corect, sărbătoarea se numește Zilele Europene ale Patrimoniului și se celebrează de ceva ani și în România. Suntem la o ediție care unește patrimoniul și comunitatea”, a menționat Florin Rădulescu, șef serviciu în cadrul Muzeului Municipal Călărași.

La Călărași, Zilele Europene ale Patrimoniului vor fi sărbătorite sâmbătă, 16 septembrie. Doritorii sunt așteptați la Muzeul Municipal, acolo de unde vor porni într-o vizită prin clădirile emblematice din Călărași.

De ceva timp am început un mini proiect în care sunt ghid pentru călărășeni la ei în oraș. Asta ce înseamnă? Că, fie vorba de copii sau adulți, mergem și vizităm împreună câteva clădiri în care în mod obișnuit nu ar intra, le explic și le vorbesc despre istoria clădirilor respective și asta se va întâmpla și de Zilele Europene ale Patrimoniului la Călărași.

Vor fi vizitate cel puțin trei clădiri. Este vorba despre Muzeul Municipal, despre Poșta Veche și Cinematograful Victoria. La Cinematograful Victoria avem și o expoziție de fotografie cu imagini vechi din Călărași”, a mai precizat Florin Rădulescu.

De asemenea, participanții la turul de sâmbătă vor trebui să aibă la ei și câte o lanternă.

Pentru Cinematograful Victoria, care este debranșat de la curent, este nevoie de lumină personală, pentru a putea vedea spațiile și pentru a vedea și expoziția, bineînțeles”, a conchis Florin Rădulescu, șef serviciu în cadrul Muzeului Municipal Călărași.

Tururile prin clădirile simbol ale municipiului Călărași vor continua și în perioada următoare, anunță reprezentanții Muzeului Municipal Călărași.

Continue Reading
La Top