URMĂREȘTE-NE

CULTURĂ

ZILELE EMINESCU LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DIN CĂLĂRAȘI

În perioada 13 ianuarie-17 ianuarie 2023 la Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași s-a celebrat Ziua Culturii Naționale respectiv ziua marelui poet național Mihai Eminescu. Prin evenimentele desfășurate în aceste zile s-a păstrat vie memoria simbolului național și i-a îmbogățit cultural și sufletește pe toți cei prezenți.

“ZILELE EMINESCU La BJCL, am marcat Ziua Culturii Naționale alături de elevii Liceului Pedagogic ”Ștefan Bănulescu ” Călărași, director Rodica Neagu, prof. Daniela Toader, prof. Irina Bîrjoveanu, prof. Silviu Soare, prof. Amelia Dincă, prof. Daniela Toader, prof. Liliana Toader, prof. Petruța Samaru și elevi ai Liceului ”Matei Basarab” Mănăstirea, prof. Sorina Iancu, elevii Școlii Gimnaziale Carol I, prof. Maria Tănase și preșcolarii G.P.N. Prâslea, educator Filofteia Drăgulin. Eminescu nu este doar un om de cultură, ci un teritoriu cultural pe care-l explorăm la nesfârșit cu aceeași ardoare!” este precizat pe pagina de socializare a Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu din Călărași.

“În această perioadă Biblioteca Județeană din Călărași a încercat ca spiritul marelui poet Mihai Eminescu să fie cât mai prezent, încheiem aceste zile ale Culturii Naționale așa cum o denumim astăzi prin vizita dumneavoastră în cadrul bibliotecii. Este o zi frumoasă care va rămâne în amintirea voastră, o zi prin care l-am omagiat pe marele poet Mihai Eminescu” , a declarat Marinela Voivozeanu, directoarea Bibliotecii Județene din Călărași.

“Ziua Culturii Naționale, ziua lui Mihai Eminescu, celebrarea a avut loc la Biblioteca Județeană. Am început de vineri și având ca parteneri elevii Liceului Teoretic Mihai Eminescu. În cadrul programului sub pecetea lui Mihai Eminescu am avut vineri un atelier de traduceri, de grafică eminesciană și de creație literară folosind curentul dadaist în care au creat poezii. Astăzi (17 ianuarie) continuăm, avem invitați elevii de la liceul din Mânăstirea și elevii Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu, secția de artă și secția pegagogică care vor susține momente artistice și recitaluri interpretări muzicale. Continuăm cu expoziția de artă Metamorfoze Eminesciene ingrijită de criticul de artă Amelia Dincă, o expoziție a artiștilor călărășeni dar și a unor ucenici de la secția de arte a liceului pedagogic. De asemenea am avut și elevii de la Carol I îndrumați de Doamna Tănase și micii preșcolari de la Grădinița Prâslea, a fost un program bogat”, a declarat pentru Canal SUD Simona Calciu, șef serviciu al Bibliotecii Județene Călărași.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top