URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

ZERO LEI PENTRU PRIMĂRIA LEHLIU GARĂ DIN COTA DE 6% A CONSILIULUI JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI. VASILE ILIUŢĂ: PNL I-A DAT CU ZERO

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a motivat, săptămâna trecută, prin intermediul unei conferinţe de presă, de ce Primăria oraşului Lehliu Gară, care este condusă de independentul Iulian Iacomi, nu a primit niciun leu în urma hotărârii privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziţia CJ, în procent de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat la nivelul Judeţului, pe unităţi administrativ-teritoriale, pe anul 2022,  care a fost dezbătută şi aprobată în şedinţa din data de 2 martie 2022.

“În urma consultării primarilor judeţului Călăraşi, în urma discuţiilor pe care le-am avut, am stabilit că fondul de dezvoltare a judeţului Călăraşi se va împărţi în mod egal: 40% la la PSD, 40% la PNL şi 20% către preşedintele Consiliului Judeţean, care va urmări să rezolve anumite probleme punctuale unde sunt urgenţe: staţii de epurare, energie electrică. (…) Iar PNL i-a dat cu zero. A candidat pentru PSD, cumva, Iacomi?”, a explicat Iliuţă, în conferinţa formaţiunii politice pe care acesta o conduce.

Cât despre o posibilă reîntoarcere a lui Iulian Iacomi în rândul social-democraţilor, liderul PSD Călăraşi a precizat următoarele: “Când va veni în rândurile noastre, stăm de vorbă cu domnia sa, aşteptăm să ducă competiţia electorală, să se legitimeze. Până atunci, nu l-a legitimat cu drepturi complete”.

Liderul grupului de consilieri judeţeni liberali, George Chiriţă, a declarat, în şedinţa de consiliu derulată în data de 21 martie 2022, că edilul Iulian Iacomi nu a cerut sprijin PNL-ului pentru dezvoltarea localităţii pe care o păstoreşte.

“Nu ne-a cerut sprijin. Noi am ținut cont de ceea ce au solicitat primarii noștri PNL. Mai mult decât atât, i-am adus pe toți la discuții, pentru că solicitările lor erau mult mai mari, știți foarte bine, dar suma a fost cea care a fost. Și au ajuns la o înțelegere: să mai taie, să mai pună la alte localități. Am luat proiectele care erau prioritare, acolo unde era nevoie de cererile de finanțare pentru proiectele europene care necesitau urgență”, a subliniat consilierul judeţean liberal.

Continue Reading
La Top