“WEEKENDUL VERDE”, O REUȘITĂ, ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI. S-AU STRÂNS PESTE 3.000 DE SACI DE GUNOI
Cea mai mare acțiune de ecologizare, din țară, intitulată “Weekendul Verde”, a avut loc, în municipiul și județul Călărași, în data de 4 iunie 2022. Acțiunea a fost inițiată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Călărași și s-a derulat în parteneriat cu Instituția Prefectului Călărași, Crucea Roșie și Jandarmeria Călărași. Peste 5.000 de voluntari au sprijinit primăriile din județ, prin curățarea zonelor prioritare din fiecare localitate. Deșeurile au fost colectate în cadrul a 3.044 de saci. Inspectorul școlar general al ISJ Călărași, Roxana Pațurcă, a declarat, pentru Canal SUD, că speră ca această acțiune să fie luată drept exemplu și de alți reprezentanți ai instituțiilor călărășene.
“Astăzi (n.r. 4 iunie a.c.), avem o acțiune de ecologizare, cea mai mare din țară, unde atât elevi, cât și profesori, părinți, partenerii noștri, reprezentanți de la Crucea Roșie și Jandarmeria Călărași, sunt alături de noi, alături de primării, astfel încât să ecologizăm o parte din zonele pe care le-am identificat cu primarii din județul Călărași. Consider că este cea mai mare acțiune, avem peste 5.000 de voluntari. Ne dorim să fie o acțiune reușită. Ne bucurăm că voluntarii ne-au răspuns într-un număr atât de mare și, mai ales, ne bucurăm pentru că noi am început această acțiunea de circa o săptămână, unde, în cadrul orelor de dirigenție, acești elevi au beneficiat de dezbateri privind teme de mediu, privind importanța păstrării unui mediu curat. Iată că astăzi, împreună, de la mic la mare, suntem în municipiul Călărași pe cele 4 zone identificate, dar și în fiecare localitate din județul Călărași. Ne bucurăm și mesajul pe care îl transmitem este, cred, unul de bun simț, ca atunci când desfășurăm activități în aer liber să nu uităm resturi menajere, să nu uităm ambalaje, pentru că acestea, la un moment dat, vor avea un impact negativ asupra mediului. Acțiunea pe care o facem noi, astăzi, ne dorim să fie una de continuitate, să fie astfel de acțiuni în cât mai multe instituții, să fie cât mai mulți alături de noi. Noi vom continua aceste acțiuni și sper ca reușita ei să se regăsească în aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem și, mai ales, în mediul în care trăim”, a subliniat Roxana Pațurcă.
Iată câți saci au fost utilizați pentru colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public, în fiecare localitate a județului Călărași: