URMĂREȘTE-NE

AGRICULTURĂ

VREMEA ESTE NUMAI BUNĂ PENTRU LUCRĂRILE AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ

Lucrările de primăvară se vor putea executa în condițiile cele mai bune, întrucât se prognozează un timp favorabil.

Specialiștii din domeniu recomandă ca arăturile de primăvară să fie realizate în perioada februarie-martie, în funcție de condițiile meteo. Ca repere, trebuie să iei în calcul topirea zăpezii, încetarea precipitațiilor și zvântarea solului. 

Începutul de primăvară este momentul ideal pentru înființarea culturilor de rădăcinoase, în special varză, conopidă și mazăre. Însămânțarea solului depinde foarte mult de temperatura solului, astfel că între 3 și 6 grade Celsius se pot planta rădăcinoasele menționate mai devreme și, de asemenea, se pot înființa culturi de grâu, orzoaică, lucernă, trifoi și borceag. În momentul în care temperatura solului depășește 6 grade Celsius, se pot cultiva și cartofii. 

În cazul în care ai și o mică livadă, tot primăvara este momentul ideal pentru îngrijirea acesteia. Astfel, la începutul lunii martie este important să aplici tratamente fitosanitare în funcție de specificul fiecărui pom. Nu neglija nici tăierile ce se efectuează în scopul rodirii și formării coroanei, în special la pomii tineri. Fertilizarea solului în livadă este un alt aspect căruia trebuie să îi acorzi o importanță deosebită. 

Primăvara este anotimpul care deschide multe oportunități de afaceri, indiferent că este vorba despre o suprafață mare de teren sau despre curți de dimensiuni mici și mijlocii. Dacă până acum agricultorii se axau pe culturi de legume, de păioase sau de alte plante populare, anumiți mici antreprenori și-au dat seama că este timpul să găsească și alte soluții, care să le aducă venituri mai mari. 

Culturile de primavară ocupă mare parte din suprafața țării, interesul fiind tot mai mare în acest domeniu. Înainte de a porni la drum, este bine să găsești o piață de desfacere și să ai o strategie bine pusă la punct în vederea dezvoltării afacerii tale. Printre cele mai populare culturi de primăvară, care se însămânțează de timpuriu, se numără mazărea, orzul, orzoaica, inul, lucerna și sfecla de zahăr.

Culturile agricole înființate primăvara în solar, gradină sau la câmp pot fi bănoase dacă se vor face lucrările adecvate asupra pământului și se vor întreține corect plantele. Astfel, primăvara, însămânțarea depinde foarte mult de vreme, iar temperaturile în sol ar trebui să fie în jur de 3-6 grade. 

Arăturile se realizează de două ori pe an: primăvara și toamna. Astfel, primăvara se fac arături pentru culturile de toamnă, iar toamna, pentru cele de primăvară. Pentru a ara pământul în cele mai bune condiții și pentru ca terenul să fie perfect pentru efectuarea lucrărilor ulterioare, este important să alegi momentul potrivit.

Sursa foto: revista-ferma.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top