URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VOUCHERELE SOCIALE AU FOST ÎNCĂRCATE CU O NOUĂ TRANȘĂ DE 250 DE LEI

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă că a încărcat, vineri, o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul ”Sprijiin pentru România”. Valoarea totală a tranşei II se ridică la aproape 600 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MIPE, au fost efectuate plăţile aferente tranşei II din ajutorul de 1.000 de lei oferit prin programul ”Sprijin pentru România”. Cele patru tranşe a 250 de lei se oferă o dată la două luni, până la finalul acestui an.

”După eforturi susţinute din partea echipei şi o analiză riguroasă asupra a tot ce a însemnat prima tranşă, iată că reuşim să livrăm cei 250 de lei aferenţi tranşei II mai repede decât anunţasem. Astăzi am efectuat plăţile pentru cei care au carduri deja şi sunt în continuare eligibili. În total, această tranşă va ajunge la aproximativ 2,4 milioane de români şi se ridică la aproape 600 de milioane de lei, bani europeni pentru alimente şi mese calde. Aşadar, de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea utiliza suma. Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanţii emitenţilor de carduri şi ai Poştei pentru ca şi noii beneficiari eligibili să aibă cardurile cât mai repede posibil”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

MIPE a subliniat că vineri s-a făcut încărcarea pentru beneficiarii care au intrat în posesia cardurilor. În continuare, până la jumătatea lunii septembrie se vor emite şi distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranşe sau care au fost omişi din aceasta, însumând aproximativ 91.000 de persoane. Pentru aceştia, încărcarea aferentă tranşei II se va face până la 23 septembrie. O posibilă excepţie ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanţilor Companiei Naţionale Poşta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin, a precizat sursa citată.

Continue Reading
La Top