URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VOUCHERELE DE VACANȚĂ 2023 SE DAU PÂNĂ LA FINALUL LUNII MAI

Voucherele de vacanță 2023 se dau până la finalul lunii mai pentru cadrele didactice. Așadar, aceștia își pot programa încă de pe acum vacanța din această vară. În acest an, valoarea voucherelor de vacanță este de 1.450 de lei. Suma este impozabilă în luna în care se acordă tichetele, iar potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz. Așadar, bugetarii care primesc aceste vouchere trebuie să plătească 145 de lei impozit.

Cadrele didactice și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță și în următorii 4 ani, conform Ordinului de ministru nr. 4.072/2023, semnat pe 26 aprilie 2023. Voucherele de vacanță vor fi emise doar pe suport electronic, așa cum s-a întâmplat și anul trecut.

Pentru voucherele de vacanță nu se plătește CAS și CASS, în schimb beneficiarul trebuie să plătească un impozit de 10%. Adică trebuie să plătească 145 de lei, suma fiind calculată pe grilei de salarizare și de deduceri.

Potrivit legislației în vigoare, comercializarea acestor vouchere în schimbul unor sume de bani este interzisă. Amenda pentru vânzarea voucherelor de vacanță este de 26.600 de lei, iar orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichetele emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

În ceea ce privește perioada de valabilitate, voucherele de vacanță pot fi folosite de către beneficiari pe o perioadă de un an de la data alimentării și pot fi folosite pentru achiziționarea altor servicii.

Sursa: stirilebzi.ro

Continue Reading
La Top