URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VOUCHERE DE VACANȚĂ ȘI ÎN DOMENIUL PRIVAT

Peste patru milioane de angajați din sistemul privat ar putea merge în concedii cu voucherele de vacanţă. Parlamentarii nu mai vor discriminare şi vor să oblige companiile să acorde acest bonus şi pentru cei din privat.

Efortul bugetar pentru tichetele celor aproximativ 4,2 milioane salariați din sectorul privat este de circa 6 miliarde lei. Însă, efectul final preconizat este unul pozitiv. Pe de o parte se estimează că undeva la 60-65% se vor întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit etc. Pe de altă parte, pe lângă confortul beneficiarilor direcți de tichete, se au în vedere impactul pozitiv asupra turismului intern, creșterea ponderii acestuia în Produsul Intern Brut și efectul economic generat pe orizontală în sectoare economice conexe (transport, comerț, servicii, industria alimentară etc.).

Angajații din mediul privat ar putea să beneficieze, din banii datorați ca impozit pe venit, de vouchere de vacanță de câte 1.450 de lei anual, din 2024, dacă o propunere legislativă recent înregistrată la Senat ar ajunge să devină lege.

Cetățenii din Călărași sunt de acord cu această propunere deoarece consideră că toți angajații sunt egali și ar trebui recompensați pe măsura muncii lor.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top