URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

VISUL UNUI ELEV EMINENT, ÎMPLINIT DE SENATORUL NICUȘOR CIONOIU

În luna februarie a.c, am fost acasă la Andrei. El este un băiat de clasa a VIII-a, eminent, olimpic la fizică și matematică, pasionat de citit și calculatoare. Situația lui Andrei de acasă este una grea. Părăsit de tată, de când era bebeluș, a rămas în grija mamei cu probleme grave de sănătate, aceasta fiind operată pe cord deschis de două ori.

Problemele de sănătate ale mamei au adus-o în imposibilitatea de a lucra, iar situația financiară a familiei este una precară.

Cu toate acestea, Andrei este un copil eminent, având în palmaresul său zeci de diplome și medalii de la concursuri de matematică și olimpiade pe care le merită din plin, iar profesorii și diriginta lui de la Școala Gimnazială “Mircea Vodă”au numai cuvinte la superlativ la adresa lui.

Întrebat ce își dorește, Andrei a răspuns, cu modestie, că vrea un loc al lui, o cameră frumos amenajată.

La inițiativa senatorului Nicușor Cionoiu și cu sprijinul oferit de Asociația Dăruire și Credință- Călărași, care a dorit să se implice în acest proiect, am reușit să îi amenajăm un spațiu al lui, exact așa cum și-a dorit.

Astăzi, l-am vizitat din nou, iar camera întunecată și modestă a fost transformată într-o cameră pentru un adolescent așa cum este Andrei, luminoasă și primitoare.

“Acesta este doar începutul, deoarece avem foarte multe surprize pentru el. L-am asigurat de tot sprijinul necesar, astfel încât să poată avea viitorul pe care îl merită”, spune senatorul Nicușor Cionoiu.

Mai multe detalii veți putea urmări în jurnalul Canal Sud din această seară.

Continue Reading
La Top