URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIN VOUCHERELE DE LA STAT! ROMÂNII VOR PRIMI 750 ȘI 1.500 DE LEI ÎN FUNCȚIE DE CATEGORIA DIN CARE FAC PARTE

Noi vouchere sociale în valoare de 750 de lei vor fi alocate elevilor și copiilor de la grădinițe. Acești bani sunt destinați achiziționării rechizitelor și hainelor. De asemenea, și studenții vor primi burse în valoare de 1.500 de lei.

Condiția de a primi acești bani este aceea ca părinții să aibă venituri sub 1.275 de lei fiecare. De asemenea, pentru a ajuta și mai mult elevii și pentru a scădea abandonul școlar, oficialii români au extins și programul masă caldă.

Mai multe ajutoare pentru elevii României
Totodată, vor fi finanțate pentru modernizare și unitățile de învățământ care nu au echipamente și locuri pentru a desfășura cursurile.

„Vorbim de folosirea acestor bani efectiv din semestrul 2 – 2023.Avem 240 de milioane de euro alocați pentru decontarea programului de mese calde, sigur că vom avea o discuție cu Ministerul Educației pentru a stabili măsurile. Le vom aloca fondurile necesare pentru echipamente, care privesc menținerea în condiții bune a hranei pentru copii”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Fără aceste autoare din partea statului foarte mulți copii ce provin din medii defavorizate aleg să abandoneze școala. Potrivit datelor oficiale, doi din cinci copii se află în pragul sărăciei.

„Apreciem că în România, o parte semnificativă de populație este vulnerabilă. Potrivit Eurostat, din UE, România are una dintre cele mai mari rate de risc la sărăcie și excluziune socială – mai mult de 34%. Iar asta îi face vulnerabili la exploatări”, a spus CEO al Fundației International Justice Mission, Gary Haugen.
De asemenea, ajutoarele vor veni și pentru studenți. Aceștia ar urma să primească burse sociale în valoare de 1.500 de lei la începutul anului universitar.

Sursă text: infoactual.ro

Continue Reading
La Top