URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO. UN BĂRBAT DIN COSLOGENI ACUZĂ O FAMILIE DIN LOCALITATE CĂ L-A FURAT ȘI AMENINȚAT. FURTUL, SURPRINS PE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE

Un bărbat în vârstă de 72 de ani din Coslogeni se plânge că la începutul acestei luni, pe 1 martie, doi bărbați ar fi intrat în casa lui și i-ar fi furat un cuptor cu microunde. Pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se observă cum tinerii coboară dintr-o mașină de culoare roșie, intră în curte, iar la scurt timp ies cu un cuptor cu microunde, pe care îl bagă în mașină.

A deschis poarta, au intrat în curte, aici nu se mai vede filmarea de afară. Eu ușa nu am avut-o închisă de când am pus-o. Au intrat în casă. Cuptorul cu microunde a fost aici”, a povestit Badia Gheorghe, bărbatul păgubit.

Bărbatul se numește Badia Gheorghe și spune că cei doi tineri sunt fiul, respectiv angajatul unei femei care deține un magazin în localitate. Acesta povestește că totul ar fi pornit de la o datorie pe care o avea la magazin. Ar fi cumpărat, pe caiet, sârmă în valoare de 150 de lei, iar când ar fi încercat să o plătească, patroana l-ar fi dat afară pentru că a cumpărat produse alimentare de la un magazin concurent.

Eu am arat la un cetățean peste drum, am luat banii de la el și am traversat la ea să mă duc să îi plătesc sârma și să iau pâine. M-a dat afară din magazin. Și eu i-am zis: dacă nu îmi dai pâine, nici eu sârma nu ți-o mai plătesc. Și ăsta-i tot motivul”, a spus Badia Gheorghe.

Badia Gheorghe

Badia Gheorghe

Bărbatul o acuză pe femeie că i-a pus pe cei doi tineri să îi fure cuptorul cu microunde, pentru că nu a reușit să își mai primească banii.

De cealaltă parte, femeia acuzată de bărbat nu a dorit să ofere un punct de vedere filmat, însă a precizat că bărbatul este cunoscut în localitate pentru că nu își plătește datoriile. Deși inițial a negat că angajatul său a fost în curtea bătrânului, după ce i-am spus că avem imaginile de pe camerele de supraveghere, femeia a recunoscut că mașina surprinsă pe camerele de supraveghere este a familiei sale. A mai precizat că, într-adevăr, angajatul său a mers și a luat cuptorul cu microunde, dar cu acordul proprietarului.

Angajatul magazinului ar fi plătit datoria în locul bătrânului, iar apoi ar fi încercat să își recupereze banii. Patroana magazinului mai spune că angajatul său s-a întâlnit cu Badia Gheorghe pe stradă și l-a rugat să îi restituie banii. Acesta i-a răspuns că nu are bani și poate să meargă să ia cuptorul cu microunde. Badia Gheorghe i-ar fi indicat bărbatului și cum să deschidă poarta, mai spune patroana magazinului. Femeia mai adaugă că respectivul cuptor se afla afară, în curte, și nu în casă, așa cum susține bătrânul, iar ea nu ar avea niciun amestec în această situație.

Magazinul de unde Badia Gheorghe a cumpărat pe datorie

Magazinul de unde Badia Gheorghe a cumpărat pe datorie

Badia Gheorghe neagă faptul că i-ar fi spus bărbatului să intre în curtea sa să îi ia cuptorul. Mai mult, spune că familia patroanei îi amenință acum inclusiv fiul.

S-a dus bărbatul patroanei la fiul meu la muncă și l-a amenințat, i-a zis să îi dea banii pe sârmă. Am ajuns pentru o nimica toată… adică eu m-am dus să îi plătesc și ea mă dă afară din magazin pentru că nu mă duc numai la ea. Am ajuns să te oblige să cumperi numai de la ea”, a mai precizat Badia Gheorghe.

Poliția a pornit și ea o anchetă în acest caz.

În fapt, la data de 1 martie, persoane necunoscute au pătruns pe poarta neasigurată în curtea locuinței bărbatului din comuna Dichiseni, ulterior intrând pe ușa de acces închisă, dar neasigurată, iar de pe hol au sustras un cuptor cu microunde. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași.

Între timp, patroana magazinului a anunțat că va depune și ea plângere la poliție împotriva lui Badia Gheorghe, însă nu a precizat un motiv clar.

Continue Reading
La Top