URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

VIDEO. ŞEFA OFSD CĂLĂRAȘI: 30% FEMEI PE LISTELE ELECTORALE

Preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social-Democrate (OFSD) Călăraşi, Marinela Voivozeanu, a anunţat, în data de 9 martie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, că doamnele din partid vor fi, în proporţie de 30%, pe liste la alegerile locale şi parlamentare, în anul 2024. Acest lucru a fost confirmat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul evenimentului prilejuit de debutul campaniei “Femeile ne dau putere”.

Şefa OFSD Călăraşi a punctat faptul că există, în acest moment, discuţii la nivelul organizaţiei judeţene, dar şi la nivel central despre acest subiect. Ea a mai spus că, în luna aprilie, organizaţia pe care aceasta o conduce trebuie să prezinte lista posibilelor candidate pentru o funcţie în Parlament, care să conţină cel puţin 5 femei social-democrate, cu o poveste de succes în spate.

“La început de martie, din prima zi până ieri (n.r. 8 martie), am desfășurat un maraton al mărțișorului, în tot județul Călărași. Am început cu Vasilați, am continuat cu Lehliu-Gară, Sărulești, Chirnogi, Călărași, iar ieri am fost la Crivăț şi Ciocănești. Toate doamnele și domnișoarele s-au bucurat de ceea ce le-am pregătit! Le-am transmis acestora mesajele PSD și mai cu seamă mesajele OFSD de la nivel central.  A fost lansat manifestul pentru drepturile femeilor și atunci le-am spus doamnelor că, indiferent din ce localitate și din ce familie sau din ce condiție social fac parte, trebuie să își știe drepturile și trebuie să și le apere. Anul care urmează este unul în care femeile vor fi, într-un procent de 30%, pe listele de Consiliu Local, Consiliu Județean, pe listele de parlamentare. Vrem cât mai multe doamne să fie prezente, dar acest lucru este posibil și dacă dumnealor își doresc, dacă sunt hotărâte și determinate să țină frâiele administrației locale din fiecare localitate a județului.

Ieri, am fost prezentă la Palatul Parlamentului, la invitația domnului președinte Marcel Ciolacu. Acolo a fost debutul campaniei ‘Femeile ne dau puterea’. În cadrul acestei întâlniri, am fost prezentă, alături de câteva doamne reprezentative ale județului Călărași, colegele mele, Laura Munteanu, Doiniţa Nicolae și Georgiana Teodorescu. Am transmis și noi mesajul din județ domnilor, pentru că a fost o întâlnire interactivă între doamnele din țară și domnul președinte. Cine a  dorit să adreseze o întrebare pentru dumnealui, a putut să o facă, fără niciun fel de problemă, iar noi ne-am interesat dacă în județul Călărași vom avea doamne impuse de la centru. Am fost asigurate că nu, mai ales că domnul președinte susține doamnele din județ. Ni s-a spus, acolo unde există coaliție și unde există un anumit interes în ceea ce privește capitalul de voturi vor fi astfel de situații. La Călărași să știți că nu este cazul. Vom avea candidate din județul Călărași, care ne vor reprezenta în Parlament. Domnul Ciolacu ne-a spus că fiecare județ va avea reprezentativitate 30%, iar asta însemnă locuri eligibile. Încercăm să avem discuții, atât în sânul organizației județene, cât și la nivel central. În luna următoare, ni s-a adus la cunoștință că trebuie să aducem listele cu cel puțin 5 doamne reprezentative ale Organizației Județene a Femeilor Social-Democrate, cu o poveste de succes în spate. Probabil că și dumnealor vor analiza propunerile noastre și împreună vom lua cea mai bună decizie și câștigătoare pentru noi. Sunt pe listă câteva doamne. Noi le-am discutat, dar suntem încă în analiză. Deocamdată este deschisă (n.r. lista). Cine dorește și cine crede că are o poveste de succes în spate, poate depune CV-ul la noi.

La Călărași am avut-o invitată pe doamna secretar general OFSD România, Maria Lazăr, pe doamna deputat Bucura Simona Oprescu. Sunt femei puternice, care ne-au dat încredere și de aceea am încercat și noi să transmitem în județ încrederea noastră pentru doamne.

În perioada următoare, o să o avem invitată pe doamna primar de la Cumpăna, Mariana Gătej, care este o femeie reprezentativă a OFSD România, care va fi prezentă aici și, bineînțeles, continuăm acțiunile cu care dumneavoastră v-ați obișnuit, semnate de OFSD Călărași.

Pentru maratonul mărțișorului, le mulțumesc, personal, domnului președinte Vasile Iliuță și întregii echipe PSD Călărași. Încercăm să facem lucruri frumoase, ne ajutăm unii pe alții și cred că asta se vede din ceea ce facem“, a menţionat Marinela Voivozeanu.

Continue Reading
La Top