URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. PROIECT TRANSFRONTALIER LA CĂLĂRAȘI. CONSILIUL JUDEȚEAN A CUMPĂRAT DOUĂ VEHICULE ȘENILATE

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat luni, 4 septembrie, contractul pentru achiziționarea a două vehicule șenilate, care pot rula atât pe drumurile publice, cât și pe teren accidentat. Proiectul este unul transfrontalier și a fost derulat în parteneriat cu municipalitatea Pavlikeni, din Bulgaria. Scopul proiectului este de a diminua riscurile unei posibile calamități, precum și de a interveni prompt în eventualitatea unei catastrofe.  Pentru cele două vehicule Consiliul Județean Călărași a plătit 1.617.000 de lei, la care se adaugă și TVA.

„Sunt două vehicule șenilate, care sunt achiziționate într-un proiect transfrontalier cu municipalitatea Pavlikeni și județul Călărași. Aici avem partener Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași, noi suntem cei care suntem lideri și aplicăm pentru a putea avea siguranța cetățenilor județului Călărași asigurată.

Cele două vehicule șenilate, care sunt pentru intervenția în situații de calamități, catastrofe, tot ce se poate întâmpla în județ, noi astăzi le-am achiziționat pentru cele două municipalități, municipiul Călărași, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași, și la municipiul Oltenița, pentru a interveni acolo unde situația o va cere”, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Reprezentanții firmei de la care vor fi achiziționate cele două vehicule se laudă că acestea sunt cele mai performante de pe piață, iar județul Călărași este singurul care va deține astfel de vehicule.  

„Aș descrie simplu: cel mai performant vehicul off-road de pe glob. Și nu o spunem noi, o spun toți cei care le folosesc. Din păcate, în țară nu mai sunt alte vehicule. Noi mai avem unul pe care l-am testat în diferite condiții duse la extrem ca să vedem până unde poate merge. Sunt încântat că am găsit înțelegere la conducerea județului Călărași să achiziționeze cele mai performante vehicule la ora actuală, ținând cont că noi suntem un județ pe malul apei, într-o mare măsură suntem legați ombilical de Dunăre.

Acest vehicul trece și pe apă, traversează Dunărea, poate salva vieți în absolut sau în aproape toate condițiile, nu am putea exagera. Concurentul lui direct ar fi doar elicopterul, care zboară cu niște costuri de o mie de ori mai mari decât acest vehicul și care nu poate interveni decât în situațiile când timpul o permite”, a precizat Viorel Cristea, reprezentantul firmei câștigătoare.

În proiectul inițial era prevăzută achiziționarea unui singur astfel de utilaj, însă autoritățile au decis, într-un final, să cumpere două șenilate. Proiectul transfrontalier presupune semnarea a nouă parteneriate comune de către ambele regiunii, atât cea românească, cât și cea bulgară, și organizarea unor exerciții comune în domeniul situațiilor de urgență.

Continue Reading
La Top