URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

VIDEO. PREȘCOLARII ȘI ELEVII VOR PRIMI TICHETE PENTRU RECHIZITE ȘI HAINE. CINE SE ÎNCADREAZĂ

Guvernul României a aprobat în ultima ședință o Ordonanță de urgență prin care preșcolarii și elevii care provin din familii defavorizate vor primii tichete sociale pe suport electronic. Pentru acest program s-au alocat 120 de milioane de euro, iar beneficiari vor fi preșcolarii și elevii din ciclul primar și cel gimnazial.

Tichetele sociale vor avea o valoare de 500 de lei de copil și vor fi acordate într-o tranșă unică, în următorii patru ani școlari.

Sunt peste 400.000 de copii care vor beneficia de sprijin pentru achiziționarea de rechizite și haine. Tichetele vor fi primite anual, timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024. Finanțarea va fi de 120 de milioane de euro, este asigurată integral din fonduri europene”, a declarat Marcel Ciolacu, prim-ministul României.

Se vor încadra pentru primirea acestui ajutor copiii care provin din familii cu venituri reduse, respectiv din familii al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Școlile sunt cele care vor informa părinții despre condițiile de eligibilitate pentru acordarea acestor tichete. La rândul lor, părinții vor depune cererile în cadrul școlilor în care învață copiii, în termen de 45 de zile de la începerea cursurilor anului școlar curent.

După aceea, urmează ca Ministerul Educației să primească, prin unitățile de învățământ aflate în subordine, cererile pentru acordarea acestui ajutor, iar apoi lista cu persoanele eligibile va fi stabilită în urma mai multor verificări.

Continue Reading
La Top