URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO. PERCHEZIȚII LA CONTRABANDIȘTII CARE ADUCEAU TUTUN DIN BULGARIA ÎN CĂLĂRAȘI ȘI ALTE DOUĂ JUDEȚE

Perchezițiile au fost efectuate în zilele de 16 și 17 august de polițiștii de frontieră și jandarmi, coordonați de procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, autoritățile au pus în aplicare 23 de mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal ce vizează destructurarea unei reţele de contrabandă de produse din tutun.

Cercetările oamenilor legii vizează mai mulți cetățeni români și bulgari care, începând cu anul 2022, au introdus în România aproape 330.000 de kilograme de tutun neprelucrat, prin intermediul a 64 de transporturi. Ulterior, tutunul era prelucrat în diferite grupări clandestine.

Gruparea infracțională livra tutunul din Bulgaria în România către beneficiari din județele Ilfov, Călărași și Dolj. Aici, era prelucrat în mai multe unități clandestine, apoi era ambalat și distribuit pe întreg teritoriul României .

Contrabandiștii introduceau tutunul în România folosind documente pentru mărfuri ce atestau în fals că au beneficiari externi, în scopul creării unor circuite comerciale fictive.

De asemenea, pe lângă tutun, oamenii legii au mai găsit, în urma perchezițiilor, și instalaţii utilizate la prelucrarea acestuia şi alte mijloace de probă utile cauzei.

Printre infracțiunile pentru care se realizează cercetări se numără ruperea de sigilii, fals în înscrisuri sub semnătură privată și trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

UPDATE:

Opt persoane au fost reținute, iar pentru alte două a fost luată măsura arestului la domiciliu.

Ca urmare a audierilor, procurorul de caz din cadrul PÎCCJ a dispus măsura reținerii față de opt persoane. Totodată, alte două persoane, reţinute ca urmare a acţiunii de flagrat din data de 16.08.2023, au fost prezentate la instanţa de judecată, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu”, transmite Poliția de Frontieră Română.

Continue Reading
La Top