URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PERCHEZIȚII ÎN CĂLĂRAȘI, ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ CU DEȘEURI. PREJUDICIUL ESTE DE 66 MILIOANE DE LEI

Polițiștii din Capitală au pus astăzi în aplicare 42 de percheziții domiciliare în municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Vâlcea. Descinderile au avut loc la locuințele unor persoane bănuite de ilegalități în domeniul comercializării deșeurilor de materiale reciclabile feroase și neferoase.

Este vorba despre două dosare penale și sunt cercetați 28 de bănuiți, persoane fizice și juridice. De asemenea, cercetărole vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și evaziune fiscală.

Reprezentanții Poliției Române transmit că bănuiții ar fi realizat circuite comerciale fictive printr-o firmă, înregistrând documente false de achiziții deșeuri de materiale reciclabile de la persoane fizice.

Sumele încasate din vânzarea bunurilor erau decontate prin sistemul bancar prin diverse retrageri în numerar, în baza unor justificări nereale.

De asemenea, în calitate de furnizori ai societăților administrate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi omis să evidențieze în contabilitate livrări către diverși parteneri beneficiari.

Oamenii legii au mai stabilit că banuiții ar fi controlat 16 societăție comerciale, iar prin intermediul acțiunilor întreprinse ar fi fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 66.000.000 de lei. Această sumă reprezintă impozit pe profit rezultat din vânzări, respectiv impozit pe profit rezultat din achiziții de la persoane fizice și juridice.

Pentru a recupera prejudicial, oamenii legii vor dispune măsuri legale.

Continue Reading
La Top