URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO. PANICĂ LA PERIȘORU! UN PROIECTIL A FOST DESCOPERIT ÎN CURTEA ȘCOLII

Un proiectil a fost descoperit astăzi în curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 Perișoru, ceea ce a creat momente de panică pentru cei din zonă. Elementul de muniție a fost identificat de un muncitor, iar imediat clădirea școlii a fost evacuată.

Un angajat de-al meu făcea curățenia zilnică, tăia iarba și a observat ceva în lateral și și-a dat seama că este un obuz. În clipa aceea m-a anunțat, iar noi am anunțat echipele abilitate și am evacuat școala, conform procedurii. Au fost în jur de 15-18 persoane în incinta școlii. Nu știm dacă este recent sau mai vechi, aici vor stabili echipele competente”, a precizat Marius Mureșanu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Perișoru.

Zona a fost securizată, iar niciun civil nu a putut intra în perimetru. De asemenea, pirotehniștii au intervenit pentru ridicarea obuzului și pentru verificarea zonei în care acesta a fost identificat.

Pe lângă proiectil, echipa de intervenție a mai descoperit și un cartuș.

Astăzi, la școala Perișoru am fost înștiințat prin 112 că este vorba despre un element de muniție. Ajunși la locul intervenției, colegii mei au găsit un element parțial îngropat. În urma cercetării a fost găsit un proiectil exploziv din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar mai târziu am găsit și un tub cartuș de calibru 46. Nu, nu s-a pus (n.r. viața în pericol a celor din jur), pentru că cel care l-a descoperit a făcut exact ceea ce trebuia, a sunat la 112, ne-a înștiințat, atunci poliția și alți colegi au balizat zona, nu au mai dat voie să treacă și nu a fost niciun pericol”, a declarat locotenent Ghibu Iane, ofițer pirotehnician ISU Călărași.

După ridicarea elementului de muniție, persoanele evacuate au putut reintra în clădire.

Continue Reading
La Top