URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO: PALATUL ADMINISTRATIV A INTRAT ÎN REABILITARE. CONSTRUCTORUL REFACE ACOPERIȘUL

Renovarea Palatului Administrativ al județului Călărași, unul dintre cele mai frumose și impunătoare monumente istorice ale României, a fost demarată de către Consiliul Județean, după zeci de ani în care obiectivul a fost în ruină.

„Putem spune că este cea mai mare realizare a județului. Să redăm orașului Călărași, călărășenilor, un monument emblemă a zonei noastre, lăsat în paragină de vechile administrații, este un succes al tuturor celor implicați. Constructorii au demarat deja lucrările la acoperișul obiectivului. Avem la dispoziţie trei ani pentru ca acest simbol al arhitecturii și al istoriei noastre să fie finalizat”, spune Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi.

Echipa CANAL SUD a vorbit astăzi, 2 februarie a.c., și cu directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ Călărași, George Vlase, dar și cu reprezentantul constructorului CORAL, Gelu Georgescu, ambii declarând că lucrările sunt în grafic, existând posibilitatea finalizării într-un termen mai scurt decât cel prevăzut în contract.

Corpul central al clădirii va fi reabilitat şi va găzdui Muzeul Artei şi Tehnicii, o idee a Direcției de Dezvoltare din cadrul administrației județene care va păstra arhitectura specifică perioadei secolului al XIX-lea, aceasta fiind înfrumusețată și de tehnologia modernă a secolului al XXI-lea.

În muzeu, vom regăsi tehnologie de ultimă generaţie, realizată cu scopul de a parcurge în timp real o incursiune în mai multe genuri muzicale, în timp ce vizitatorii se joacă cu ele. Va fi un centru artistic, având un concept inovativ de învăţare a muzicii din întreaga lume.

Restaurarea Prefecturii Călărași costă 57 de milioane de lei, fără TVA.

Continue Reading
La Top