URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO. MICROCIPAREA ȘI STERILIZAREA, VITALE PENTRU ANIMALE. SFATURILE MEDICILOR VETERINARI

Un animal de companie implică multă responsabilitate din partea stăpânului, care trebuie să se asigure permanent că îi oferă animăluțului tratamentele de care are nevoie pentru a nu se îmbolnăvi. Femelele sunt, de obicei, cele mai expuse, astfel că medicii veterinari recomandă sterilizarea acestora.

Ne ajută foarte mult să ținem sub control natalitatea animăluțelor noastre. În momentul în care sterilizăm femelele, ajutăm foarte mult la starea de sănătate a lor, evităm tumorile mamare care apar din cauza hormonilor, evităm infecția coardelor uterine, piometrul, care este influențat de cantitatea de hormoni”, a mai adăugat Valentina Blebea.

Un alt aspect important pe care un deținător de animal de companie trebuie să îl ia în calcul este microciparea. Microcipul reprezintă istoricul animalului, cuprinzând date precum vaccinurile și tratamentele pe care acesta le-a primit.

Atunci când animăluțele noastre sunt microcipate, putem să le găsim mult mai repede dacă acestea sunt pierdute sau furate. Cu ajutorul microcipului avem o bază de date mult mai amănunțită a animăluțului respectiv: starea de sănătate, starea de vaccinare și deparazitare, cât și intervențiile chirurgicale pe care animăluțul respectiv le-a avut. Microciparea se face de la a noua – a zecea zi de viață a animăluțului. Fiecare proprietar are obligația să își microcipeze animalul, din 2015 este obligatoriu”, a declarat Valentina Blebea, medic veterinar.

Microciparea nu este o operațiune dureroasă, spun medicii veterinari, care menționează că doar după sterilizare este nevoie de o perioadă de recuperare.

După microcipare nu (n.r. animalul nu necesită tratament), este o acțiune minim invazivă, nu doare, nu se întâmplă absolut nimic. După sterlizare, există, da, o perioadă de recuperare de trei-șapte zile”, a precizat Valentina Blebea, medic veterinar.

Continue Reading
La Top