URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO. EXERCIȚIU DE EVACUARE ÎN CAZ DE CUTREMUR, LA LICEUL AGRICOL „SANDU ALDEA” CĂLĂRAȘI

Elevii Liceului Agricol „Sandu Aldea” Călărași au participat, astăzi, la un exercițiu de evacuare în caz de cutremur. La acțiune au participat și pompierii călărășeni, care le-au oferit elevilor informații despre modul în care trebuie să acționeze într-o astfel de situație.

La ora 12.00, așa cum am vorbit cu conducerea liceului, s-a dat alarma. Copiii s-au descurcat bine, au ieșit disciplinați, organizat în locul de adunare. Am fost și în clase și am văzut că au respectat în mare măsură comportamentul care trebuie adoptat în astfel de condiții. Au intrat sub bănci, s-au adăpostit”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași.

Acțiunea face parte din șirul de evenimente desfășurate cu ocazia Săptămânii Protecției Civile.

Simularea a decurs aproape perfect. Nu e perfect și nu va fi niciodată perfect, pentru că mai sunt situații. De exemplu, nu ies la timp sau nu respectă regulile, dar simularea de astăzi pot să spun că a fost aproape perfectă. Avem o echipă de intervenție formată din muncitorii școlii. Ei se asigură că totul se întâmplă corespunzător, totul se întâmplă normal în caz de incendiu sau cutremur, în cazul de față”, a precizat Daniel Felea, directorul adjunct al Liceului Agricol „Sandu Aldea”.

Exercițiu de evacuare

Exercițiu de evacuare

După exercițiul de evacuare, pompierii le-au prezentat elevilor autospeciala, cu toate dotările pe care aceasta le are. Acțiuni de acest gen vor continua toată săptămâna, transmit pompierii.

Astfel de exerciții vor avea loc pe parcursul întregii săptămâni, în fiecare zi, la unități școlare, la instituții publice și operatori economici din județul Călărași, îndeosebi acolo unde avem subunități de intervenție. Colegii mei vor fi cu autospeciale. Cu această ocazie, vom prezenta și tehnica de intervenție. Este, cum spunea, o săptămână dedicată protecției civile”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași.

Exercițiul de astăzi a coincis cu aniversarea Zilei Protecției Civile.

Continue Reading
La Top