URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO. DE CE A LUAT FOC AMBULANȚA DIN IALOMIȚA ÎN CURTEA SPITALULUI JUDEȚEAN CONSTANȚA

O autospecială a Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Ialomița a fost cuprinsă de flăcări miercuri, 6 septembrie, în curtea Spitalului Județean Constanța, acolo unde a ajuns după ce a transferat un pacient de la Fetești.

În data de 6 septembrie 2023, în jurul orei 17.15, Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița, stația Fetești, a primit o solicitare pentru transferul unui pacient din Spitalul Municipal Fetești către Spitalul Constanța. S-a alocat o resursă de la Stația Fetești, în speță IL 76 AMB, un echipaj de tip B2, cu asistent medical, care a preluat în cel mai scurt timp pacientul și l-au transportat la Spital Constanța”, a precizat Liliana Ghiță, manager general SAJ Ialomița.

Incendiul s-a manifestat sub ambulanță, iar ambulanțierul a fost primul care a intervenit. Acesta a localizat focarul și a acționat cu extinctoarele. De asemenea, pacientul a fost imediat evacuat, iar nicio persoană nu a fost rănită.

La ora 18.15 minute, ambulanța oprește în fața UPU Constanța și se pregătea să coboare pacientul din ambulanță, moment în care ambulanțierul observă că iese fum de sub ambulanță. Este evacuat imediat pacientul și transportat la UPU, iar ambulanțierul, cu cele două extinctoare din mașină, încearcă localizarea incendiului. Au fost ajutați și de personalul de la Spitalul Constanța și în cel mai scurt timp au venit și colegii pompieri de la ISU Constanța. Incendiul a fost stins, nu au fost victime, doar paguba materială a mașinii, care a fost preluată de platformă și acum este în curs de evaluare în service”, a mai declarat Liliana Ghiță.  

La fața locului au intervenit și pompierii constănțeni cu mai multe autospeciale. Cauza probabilă a incendiului este un scurt circuit.

La fața locului au fost alertate mai multe autospeciale din cadrul inspectoratului: două autospeciale de stingere, o descarcerare, o autoscară, un echipaj de prim ajutor. Sosiți la fața locului, colegii au constatat faptul că incendiul fusese deja lichidat de serviciul privat din cadrul spitalului, au decuplat bornele ambulanței, au răcit podeaua și a fost stabilită cauza probabilă de incendiu: scurt-circuit la compartimentul motor”, a menționat Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța.  

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top