URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO. CUM ARATĂ ȘI CE DOTĂRI ARE NOUA AUTOSPECIALĂ INTRATĂ ÎN DOTAREA JANDARMERIEI CĂLĂRAȘI

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Călărași a primit recent în dotare o nouă autospecială. Investiția face parte dintr-un proiect de anvergură la nivel national. În total, în dotarea Jandarmeriei Române au intrat peste 50 de autospeciale noi.

Jandarmeria Română a primit, printr-un proiect finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, un număr de 51 de autospeciale, dintre care, într-adevăr, la noi a ajuns o autospecială. Ele sunt repartizate la nivelul întregii țări. Întreg proiect a 12,88 milioane de lei”, a declarat locotenent-colonel Stanciu Iulia, reprezentanta Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Pe lângă această autospecială, Jandarmeria Călărași va primi și o barcă pneumatică, prin intermediul unui alt proiect de finanțare. Autospeciala a ajuns de curând în curtea Jandarmeriei Călărași și are o multitudine de dotări.

Are ca dotări: sistemul de remorcare față, adică troliu, are sisteme de avertizare optică și acustică, are sisteme de avertizare la distanță, pentru a fi cât mai bine vizibil și auzit mesajul transmis și, de asemenea, are un panou de afișaj cu leduri pentru mesajele scrise”, a mai precizat locotenent-colonel Stanciu Iulia.

Lista dotărilor nu se oprește însă aici. Una dintre piesele de rezistență ale autospecialei este camera de termoviziune.

Camera de termoviziune ne ajută să identificăm anumite obiecte sau persoane care sunt căutate. Este foarte ușor accesibilă față de celelalte modele și pot fi observate de la distanță chestiile căutate de noi: persoane, de obicei, care sunt dispărute sau fugari, infractori. Toți sunt observați prin această camera”, a precizat plutonierul Nica Tiberiu, din cadrul Detașamentului 1 Mobil Călărași.

În plus, echipamentul de termoviziune va permite jandarmilor să identifice în zone foarte greu accesibile personele aflate în nevoie. Astfel, cei aflați sub dărâmături sau în locuri afectate de calamități vor fi mult mai ușor de localizat. De cealaltă parte, portavocea din dotarea autospecialei joacă și ea un rol important.

Această autospecială vine cu această portavoce care poate fi folosită și individual sau fix. Fix, folosită cu dotările mașinii. Ea se conectează la autospecială și funcționează individual. Ajută foarte mult pentru că este fixă și se aude mult mai tare, suntem mult mai auziți, mai vizibili în trafic și în zone mai aglomerate”, a menționat plutonierul Ilie Robert, din cadrul Detașamentului 1 Mobil Călărași.

Noile autospeciale intrate în dotarea Jandarmeriei Române au fost livrate la începutul acestei luni.

 

 

Continue Reading
La Top