URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO | BĂTAIE DE FAȚĂ CU POLIȚIA ÎN LOCALUL DEȚINUT DE FINUL ȘEFULUI IPJ CĂLĂRAȘI

Panică într-un local de lux din municipiul Călărași. O simplă seară de weekend s-a transformat într-o noapte de coșmar pentru clienții localului D’all Class din Călărași, după ce un grup format din mai mulți interlopi au pornit un adevărat război în clubul păzit de oamenii legii care obișnuiesc să asigure localurile în timpul liber. Se pare că disputa celor implicați este una mai veche și încă nerezolvată. Astfel de situații au loc frecvent în mai multe localuri din Călărași.

Atât interlopii, cât și oamenii legii special antrenați pentru a interveni în lupte, au recurs la pumni și picioare și și-au făcut propriile legi fără a anunța colegii despre evenimentul public în care au fost implicați. Potrivit Noului Cod Penal, fapta săvârșită constituie infracțiune și se încadrează la Tulburarea ordinii şi liniştii publice în formă gravă, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Incidentul ar fi avut loc la începutului lunii februarie. Deși a trecut mai bine de o lună de zile de la această situație, nimeni nu a solicitat efectuarea cercetărilor impuse în astfel de situații.

Explicația situației este una cel puțin șocantă. Potrivit unor surse, șeful IPJ Călărași, Petronel Dumitrașcu și finul acestuia, administratorul localului  D’all Class, Tomescu Liviu Aurel, ar fi încercat să țină această situație departe de public pentru a nu crea un posibil scandal mediatic din cauza frecventelor scandaluri între luptătorii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și oamenii din lumea interlopă care frecventează localurile păzite de aceștia.

Am solicitat clarificări patronilor localului. La telefon a răspuns Denisa Spinu, soția patronului localului D’all Class susține că nu a avut niciodată contract de pază cu astfel de persoane ce fac parte din structurile Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta a mai precizat că paza localului este păzit de o societate specializată de pază cu care are contract, mai mult, locația deține sistem de supraveghere video. Referitor la incidentele ce au avut loc de-a lungul timpului, aceasta a precizat că în cele mai multe dintre ele nu a fost nevoie de intervenția poliției pentru că angajații societății de pază intervenea prompt iar situațiile se aplanau în scurt timp.

Cu privire la imaginile publicate în acest material, inițiat, Denisa Spinu a recunoscut că sunt din anul 2023, afirmând că oamenii legii au venit și au ridicat camerele de supraveghere și audiat mai multe persoane implicate pentru continuarea cercetărilor penale, iar la câteva minute distanță a negat existența unor astfel de scandaluri în decursul anului prezent.

Un alt incident grav care s-a petrecut în locația de lux în decembrie 2022. Grosu Cornel, șeful de grupă în cadrul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași l-a bătut pe fiul unui cunoscut interlop din Călărași, motivat de faptul că prezenta un comportament agresiv în fața celorlalți clienți prezenți în local. Pentru fapta sa, bărbatul a fost cercetat disciplinar de superiori. In apărarea sa, luptătorul SAS a precizat într-o notă explicativă faptul că fiul interlopului avea pupilele dilatate, semne ce conduc spre consumul de alcool, implicit droguri, motiv pentru care i-a aplicat manevre de imobilizare dat fiind faptul că prezenta un comportament agresiv. De atunci, lucrurile au degenerat iar scandalurile s-au ținut lanț. Conducerea IPJ Călărași a luat act doar despre o mică parte din acestea.

NAȘUL ȘI-A VERIFICAT FINUL

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași susține că informațiile publicate sunt eronate. Mai mult, comunicatul emis la solicitarea nostră contrazice afirmațiile Denisei Spinu, fina șefului IPJ Călărași. Aceasta susține că în local nu au avut loc incidente unde să intervină poliția, însă recunoscuse inițiat scandalul din februarie a.c.

“La data de 23 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Călărași s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., într-un local din municipiul Călărași, a fost o altercație între mai multe persoane. Menționăm că, în urma cercetărilor desfășurate de polițiști, au fost identificate toate persoanele participante la altercație, nefiind implicați polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, precizăm că, în perioada anterioară, societatea comercială la care se face referire a fost verificată de polițiști punctual, în cadrul acțiunilor organizate în sistem integrat la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.” precizează IPJ Călărași în comunicatul de presă.

Continue Reading
La Top